Tudorel SERBAN
O familie din satul Vadu Sorești, tată și fiu, a ajuns în spital în noaptea 8 spre 9 noiembrie după ce cei doi au fost bătuți crunt de o gașcă de golani din Pruneni, toți beți mangă. Conflictul a izbucnit din senin la un magazin de pe raza satului Vadu Sorești unde tânărul Andrei Șerban în vârstă de 17 ani împreună cu doi consăteni de 18 și respectiv 21 de ani jucau tenis când au fost atacați de mai mulți indivizi cu chef de scandal, veniți din satul vecin, aceștia din urmă aplicându-le mai multe lovituri și provocând distrugeri în magazin.

După ce s-a ales cu mai multe lovituri, Andrei Șerban și-ar fi sunat tatăl să îl anunțe ce a pățit iar părintele, îngrijorat, a plecat iute să își ajute fiul. Nu a mai apucat să ajungă la magazin pentru că pe drum s-a întâlnit cu o parte din agresori cărora le-ar fi cerut să explice pentru ce i-au lovit băiatul. Discuția dintre părți a degenerat însă rapid, tatăl adolescentului, Tudorel Șerban, fiind lovit brusc în moalele capului, lovitură în urma căreia a căzut la pământ, pierzându-și cunoștința.
La fața locului au ajuns destul de repede două ambulanțe care i-au transportat la spital atât pe adolescentul de 17 ani care a rămas internat până luni, cât și pe tatăl acestuia care a stat internat vreme de o săptămână, având nevoie de investigații speciale la un spital din Capitală.
De asemenea, la fața locului ar fi ajuns după scandal și un echipaj de mascați care ar fi încercat, fără succes, să îi prindă pe agresori. După mai multe ore de anchetă, bătătușii au fost identificați iar de luni după amiază 6 dintre tinerii din Pruneni dar și cei trei localnici din Vadu Sorești de 17, 18 și respectiv 21 de ani au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore pentru încăierare și tulburarea liniștii publice.
Acest lucru nu a picat deloc bine familiei tânărului Andrei Șerban care după ce ar fi căzut victima bătăușilor din Pruneni s-ar fi ales și cu o noapte de arest, exact după ce copilul fusese externat din spital. Ba mai mult, el susține că ar fif ost băgat la beci fără a i se preciza de ce este acuzat.
„Eu nu am înțeles nici până acum de ce a fost reținut băiatul meu. Practic, el și cu ceilalți doi prieteni jucau tenis la magazinul respectiv și au picat nevinovați în mâna bătăușilor din Pruneni. Când am primit telefon, ca orice părinte, am plecat să îmi iau copilul acasă dar pe drum m-am întâlnit cu o parte din agresori cărora le-am cerut explicații, m-au lovit pe la spate și m-am trezit la spital. Acum vor să mă acuze și pe mine că de ce am sărit să îmi apăr copilul. Nu se poate așa ceva și cred că de fapt polițiștii vor să îi facă scăpați pe acei derbedei care nu sunt la prima ispravă de acest fel”, ne-a declarat Tudorel Șerban, tatăl adolescentului implicat în scandal.

În replică la acuzațiile aduse, reprezentanții IPJ Buzău au declarat prin intermediul purtătorului de cuvânt că în cauză ar fi fost întocmit un dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și distrugere, dosar care se află în lucru și care nu a fost finalizat.
„Incidentul s-a produs pe fondul unui conflict spontan intr-un magazin din satul Vadu Șorești între trei tineri cu vârste de 17, 18 și 21 de ani pe de o parte și alți 6 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, pe de altă parte. În sprijinul adolescentului de 17 ani ar fi intervenit și tatăl acestuia și atât tatăl cât și fiul au ajuns la spital cu vătămări corporale. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și distrugere iar procurorul de caz a dispus continuarea urmăriri penale pentru încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice față de cele 9 persoane participante, care au fost și reținute pentru 24 de ore. Cercetările continuă până la clarificarea tuturor împrejurărilor cauzei, fiind condiționate și de concluziile medico-legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Florina Crucianu.

De asemenea, polițiștii l-au sancționat cu o amendă consistentă și pe proprietarul magazinului unde a avut loc incidentul întrucât acesta ar fi servit băuturi alcoolice deși nu era autorizat pentru astfel de activități.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.