După o lună de pauză, social-democrații buzoieni, în frunte cu Constantin Boșcodeală și Victor Mocanu, au ieșit astăzi în fața presei preocupați de soarta candidaturilor unice la alegerile locale din 2012. Dacă în ceea ce privește candidatura lui Constantin Boșcodeală la funcția de primar al municipiului Buzău, acesta nu are emoții, președintele PSD Buzău are ceva temeri în privința cumătrului său, actualul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu. Și cum surse din PSD au afirmat în numeroase rânduri că lucrurile ar fi fost deja stabilite, liderul social-democrat buzoian s-a hotărât să spele rufele în public și i-a cerut președintelui PNL Crin Antonescu să lase social democraților postul de președinte al Consiliului Județean de la Buzău. ”Fac apel la liderii PNL, începând de la liderul Crin Antonescu, de a da dovadă de corectitudine și cinste în gestionarea acestei probleme, a desemnării candidaților. Președintele Ponta este evident că știe rezultatul sondajului și știe foarte bine ce este. Eu fac apel la Crin Antonescu să nu încerce să solicite acest post, pentru că altfel lucrurile nu vor sta deloc pe roze. Sper să nu avem un conflict major la desemnarea candidaților”, a spus, astăzi, președintele PSD Buzău, Constantin Boșcodeală. Pe de altă parte, șeful social democraților buzoieni a declarat că nu a discutat această problemă în interiorul USL Buzău, deși s-a întâlnit de curând cu vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
Contactat telefonic de observatorulbuzoian.ro, vicepreședintele PNL Buzău, senatorul Cristi Bîgiu, a părut surprins de reacția partenerilor de coaliție. Senatorul Cristi Bîgiu a declarat că în această perioadă a ales să nu discute despre Consiliul Județean, precizând că niciodată nu a afirmat că el va fi candidatul USL la miniparlamentul buzoian.
”Mă miră declarațiile legate de ruperea USL la Buzău. Este păcat. Rolul nostru de politicieni este acela de a face bine. USL este o construcție politică făcută cu rolul de a înlătura PDL de la guvernare și readucerea unui stadiu de normalitate în această țară și, implicit, în rândul buzoienilor. Mi se pare o declarație un pic exagerată. PNL va respecta decizia pe care o va lua Centrul, indiferent care va fi aceasta. Nu consider că aș fi necinstit dorind să candidez la această funcție, ba cred chiar că ar fi benefic pentru Buzău. Aceste dicuții însă ar fi trebuit să aibă loc în interiorul USL și nu într-o conferință de presă și în nici un caz nu cred că își poate permite domnul Boșcodeală să îi facă recomandări domnului Crin Antonescu. Venim cu un sondaj in care uităm să spunem că un candidat este mult sub scorul partidului pe care îl reprezintă, distanța dintre noi este în marja de eroare, notorietatea domnului Mocanu este dublă decât a mea însă cu toate acestea cota de încredere este aproape egală iar acestea sunt semne de întrebare pe care ar trebui să și le pună orice politician.”
Liberalul buzoian a adăugat că oricare ar fi decizia liderilor USL de la București, cei din teritoriu ar trebui să o respecte și să se conformeze, fără să se gândească la ruperea alianței. ”Oricum, va trebui să respectăm acel protocol și ce se va decide aia va trebui să respectăm amândoi și nu să declarăm că nu va mai funcționa USL sau că situația nu va mai fi roz”, a conchis vicepreședintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu.
Cel mai probabil, numele candidaților care vor fi sprijiniți de USL la alegerile de anul viitor vor fi făcute publice la începutul lunii viitoare.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Constantin-BOSCODELA.mp3|titles=Constantin BOSCODELA]
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/08/Cristi-BIGIU1.mp3|titles=Cristi BIGIU]

4 COMENTARII

  1. Coteriile buzoienilor în domeniul politic şi al afacerilor veroase sunt cunoscute. În cei 20 de ani de mandat(n-are 30?) Boşcodeală a moşmândit şi moşit destule ca să nu le cunoască. Are obiceiul de a juca tare, dar nu ştie probabil ce se ţese într-o latură a palatului primăriei. Joacă tare în relaţia cu Bâgiu deoarece e orgolios şi ştie că în urmă cu patru ani erau în competiţie.
    Eu cred că şi acum, când mai e aproape un an până la alegeri, Boşco, ţine aproape de Victoraş deoarece banii -mălaiul adică- pe la chiscoaia lui curg.
    Eu dau ca sigure următoarele variante: 1.dacă va candida Mocanu, USL-ul va pierde judeţul în favoarea PDL ului şi 2. bâgiu e singurul care poate aduce victoria usl ului la Buzău.Cumetria e cumetrie dar buzoienii nu sunt chiar aşa de proşti, nici chiar cei din Simileasca ce aduc pe tavă 5000 de voturi!

  2. S-ar putea ca domnul didu să aibă dreptate:nunta la cam făcut de cacao pe Mocanu. Numai că ţiganul romîn uită repede şi pricepe uşor dacă în” noaptea nunţii”(seara dinaintea alegerilor), e „violat” cu câte 50 lei, minimum, ca mai an!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.