Cu gândul că vor obține un ban în plus, buzoienii au dat iama la Primărie pentru a depune cererea prin care își declară intenția de a lucra ca recenzori în cadrul recensământului care va avea loc în această toamnă.
Potrivit directorului Direcției de Statistică Buzău, Cornelia Geambașu, cel puțin în municipiul reședință de județ se înregistrează un număr foarte mare de dosare depuse la Primărie din partea celor care vor să se implice în buna desfășurare a recensământului populației. Practic, până acum, numai în orașul Buzău, numărul cererilor este de circa 3-4 ori mai mare decât al posturilor disponibile. Pentru acceptarea lor pe un post de recenzor, buzoienii vor trebui să îndeplinească nişte criterii bine stabilite şi nu va fi aplicat principiul “primul venit, primul servit”.
Condițiile pentru a fi recenzor sunt împlinirea vârstei majoratului, cazier fără probleme, ținută decentă și limbaj corespunzător, scris citeț, dicție bună și capacitatea de a face calcule simple și corecte. În plus, cei implicați trebuie să aibă disponibilitate de lucru de 8 ore zilnic în perioada de circa două săptămâni cât dureaza recensământul populației și al locuințelor.
Potrivit directorului Direcției de Statistică Buzău, Cornelia Geambașu, în județ ar fi nevoie de circa 2500-2600 de recenzori care să se ocupe cu colectarea datelor în perioada 20-31 octombrie. Înainte de a fi trimiși efectiv pe teren, recenzorii vor fi instruiți, iar la final, vor fi testați.
Guvernul promite fiecărui recenzor la recensămîntul din toamnă suma de 500 de mii de lei vechi brut pe zi, urmând ca cei implicaţi să fie plătiţi în funcţie de ce au de făcut între 14 şi 21 zile.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.