Se întețesc emoțiile pentru absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze bacalaureatul în sesiunile anterioare dar și pentru cei care nu au intrat în examenul maturității din cauza corigențelor. În prima sesiune, din 3937 de candidaţi, 1794 au fost respinşi, pe județ procentul de promovabilitate fiind după contestații de 54 la sută. Circa 2400 de candidaţi, şase centre de examen, două centre zonale de evaluare şi camere video în fiecare sală de susţinere a probelor este „arsenalul” pregătit pentru a doua sesiune a Bacalaureatului, la Buzău, pentru care organizatorii promit vigilenţă maximă, asemenea celei de la prima etapă.
Primele probe ale examenului de bacalaureat, ediția a doua, sunt cele orale la limba şi literatura română, în 22 – 23 august, după care urmează testarea la o limbă de circulaţie internaţională în 23-24 august. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc în perioada 25 – 26 august.
Probele scrise din sesiunea de toamnă a bacalaureatului încep în 29 august, cu limba şi literatura română. În 31 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 2 septembrie proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele examenului vor fi afişate în 4 septembrie, după care pot fi depuse contestaţiile, notele finale urmând să se afișeze în data de 7 septembrie.
Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.