Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău continuă ofensiva împotriva angajatorilor care folosesc cetățeni la lucru, fără să le întocmească și acte. De la începutul anului, aproape 1500 de firme din întreg județul și din toate domeniile de activitate au fost controlate de inspectorii de la ITM iar în multe cazuri au fost găsiți muncitori la negru, valoarea amenzilor aplicate până acum fiind de 14 miliarde de lei vechi. Cele mai drastice sancțiuni au fost aplicate începând din luna mai de atunci de când a intrat în vigoare noul Cod al Muncii, cu amenzi mult mai mari și chiar cu dosare penale pentru cei care au la lucru mai mult de 5 oameni fără forme de angajare.
Din mai și până acum, inspectorii de muncă au trimis la Parchet propuneri pentru întocmirea a patru dosare penale pe numele unor agenți economici descoperiți că practică munca la negru, îngrădindu-le oamenilor pe care îi folosec dreptul la o serie de facilități asigurate odată cu încheierea formelor legale.
Ultimul dosar penal a fost întocmit pe numele administratorului societății care lucrează la reabilitarea Muzeului Județean Buzău Inspectorii de muncă, în colaborare cu Garda Financiară și cu Poliția, au descoperit, zilele trecute, 9 persoane care munceau pe un şantier fără să aibă vreun act cu firma care îi angajase. Oamenii lucrau în condiții extrem de riscante, la decopertarea unei clădiri, la mai mult de patru metri înălţime.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.