Aleșii județeni au aprobat, miercuri, darea în administrarea Ministerului Justiției a unei suprafețe de 4000 de metri pătrați din terenul pe care a funcționat vechea maternitate pentru construirea la Buzău a unei noi judecătorii. Suprafața de teren pusă la dispoziția Ministerului Jusțiției a fost stabilită în urma unor negocieri și reprezintă aproape jumătate din terenul pe care Consiliul Județean în are la dispoziție după demolarea clădirii fostei maternități de pe bulevardul Gării.

„La solicitarea Ministerului Justiției am pus la dispoziție o suprafață de teren pentru construirea unei noi Judecătorii. Investiția se va face prin Compania Națională de Investiții în baza unui program pe care îl are Ministerul Justiției. Noi doar am dat curs solicitării Ministerului Justiției iar ei mai departe vor face demersurile către Compania Națională de Investiții. Am dat o suprafață necesară pentru standardele proiectului. Solicitarea a fost de 5000 de metri dar în urma discuțiilor s-a hotărât că este nevoie de doar 4000 de metri. Eu cred că în 2-3 ani  s-ar putea materializa acest proiect și Judecătoria să se mute în casă nouă”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Pe suprafața de teren rămasă în administrarea Consiliului Județean conducerea instituției și-a propus să construiască un bloc de locuințe de serviciu pentru medicii din Spitalul Județean. Construirea noului bloc va începe în acest an.

„Pe suprafața de teren rămasă vom demara, în acest an, construcția unui bloc de locuințe de serviciu pentru medicii din Spitalul Județean. Nu sunt locuințe sociale, vor fi locuințe de serviciu pentru medicii care vin din alte localități. În felul acesta îi atragem să vină să lucreze la Spitalul Județean iar locul cred că este unul propice mai ales că în apropiere sunt mai multe secții ale Spitalului Județean iar din acea zonă se poate ajunge foarte ușor cu transportul în comun sau mijloace proprii și la Spitalul Județean și la piață și unde mai este nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.