Tone de deseuri ard și la această oră. Un pompier intoxicat cu fum a ajuns la spital

0

Tone de materiale reciclabile ard și la această oră în curtea unei societăți comerciale care se ocupă cu reciclarea materialelor. Este vorba despre plastice, PET-uri, uleiuri, materiale textile, cauciucuri în combinație cu mult metal care,  deși nu arde, îngreunează foarte mult munca pompierilor împiedicând apa să ajungă la materialele care întrețin arderea. Zeci de pompieri de la ISU Buzău au fost chemați din timpul liber iar alții din Ialomița, Ploiești, Vrancea și de la serviciile private de pompieri de pe raza județului au venit sa sprijine la stingerea focului de proporții care a cuprins curtea reciclatorului cel mai probabil în urma tăierii cu flacără a unor materiale metalice.

Din fericire nu au existat victime și majoritatea buteliilor cu acetilenă și oxigen au fost scoase de angajați până ca focul să se extindă. Au fost însă și recipienți sub presiune care au fost cuprinși de flăcări și care au explodat în repetate rânduri. Un singur pompier, de la un serviciu privat de specialitate a fost intoxicat cu fum și transportat de un echipaj SMURD la Spitalul Județean Buzău.

Temeri au fost și din cauza unui bazin cu 9 tone de motorină care se afla în curtea societății comerciale însă pompierii au reușit să țină flăcările la distanță de acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.