Incendiu de proporții marți seară la o societate comercială situată pe strada Transilvaniei. Focul a cuprins depozitul societății în care se află o cantitate uriașă de materiale combustibile, care ard cu mare degajare de fum. Incendiul este unul imens, un nor negru de fum putându-se vedea din tot orașul, inclusiv din localitățile rurale din jurul Buzăului.

Incendiul a fost semnalat pompierilor în jurul orei 18. 20. 4 echipaje de pompieri cu mașini de stingere incendii cu apă și spumă au fost mobilizate pentru stingerea flăcărilor. Când au ajuns la locul incendiului, pompierii au constatat că incendiul a cuprins o hală a unei societăți comerciale care se ocupă de reciclări, iar în depozit se află o cantitate importantă de materiale care ard, cu degajare mare de fum.
La fața locului au fost trimise și alte echipaje de pompieri, având în vedere violența cu care se manifestă incendiul. De asemenea, în zonă au ajuns prefectul de Buzău, Carmen Ichim, reprezentanți ai Poliției și din conducerea ISU Buzău.
Zona a fost izolată. Mașinile parcate ăn jurul incendiului au fost îndepărtate. De asemenea, au fost oprite curentul și gazele.
În zonă se aude zgomot ca și cum s-ar produce mici deflagrații. Pompierii au scos din perimetrul care arde mai multe butelii care riscau să explodeze.

Autoritățile sunt cu atât mai îngrijorate cu cât în curtea societății s-ar afla un bazin cu 9 tone de motorină.
Societatea la care s-a produs incendiul aparține familiei Marilenei Secuiu, fost director al |cancelariei prefectului Carmen Ichim.

ISU Buzău a transmis un mesaj prin Ro-Alert care anunţă populaţia judeţului Buzău de incendiu.
„Incendiu de deşeuri materiale combustibile în zona de nord a oraşului Buzău, cu degajări mari de fum. Evitaţi/ocoliţi zonele expuse, închideţi geamurile locuinţelor, accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre situaţia produsă”, se arată în mesaj.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în sprijinul colegilor de la ISU Buzău au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomiţa şi 1 de la ISU Vrancea. Ulterior, maşinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila.

În prezent, acţionează 20 de autospeciale de stingere.
Autoritățile au dispus evacuarea a 200 de persoane care locuiesc pe două străzi, în zona incendiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.