Femeia de 64 de ani din localitatea Mihăileşti care a decedat zilel trecute la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală a fost infectată cu virusul West Nile conform analizelor medicale.
Medicul epidemiolog Carmen Scântei a precizat că analizele sosite marți au confirmat că femeia a murit din cauza unei infecţii cu virus West Nile, virus transmis de tânțari, fiind primul caz de acest gen din judeţul Buzău și al doilea din România.
Ca urmare a certificării prezenței virusului autorităţile de sănătate publică trebuie să ia o serie de măsuri.
Prin urmare, la centrul de recoltare a sângelui nu vor mai fi primiţi localnici din zona Mihăileşti, de unde provine victima iar primăriile au fost somate de DSP să intensifice acţiunile de stârpire a ţânţarilor, urmând ca medicii de familie să-i determine pe oameni să şi ia toate măsurile pentru a nu fi înţepaţi de ţânţari.
Femeia de 64 de ani din Mihăileşti, judetul Buzau, a ajuns, la finelle săptămânii trecute la Spitalul Judeţean cu febră mare şi stare generală proastă. A fost internată initial pe Secţia Medicală, după care a fost transferată la Terapie Intensivă pentru ca în scurt timp să fie transferată la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală unde a murit.
Femeia a suferit o meningoenecfalită declanşată de infecţia cu virus West Nile, transmis de ţânţar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.