Contre între conducerea Ecogen Energy și Primăria Buzău instituție în subordinea căreia se găsește Regia Autonomă Municipală. Directorul Ecogen Vasile Munteniță explică că decizia societății pe care o conduce de a sista agentul termic vine ca urmare a refuzului RAM Buzău de a prezenta o serie de date actualizate ale sistemului centralizat de încălzire și semnarea unui act adițional pe baza noilor parametri tehnici.

„Nu este nici o intimidare, este o prevedere contractuală, noi funcționăm în baza unor prevederi clare si întrucât parametri tehnici s-au schimbat i-am invitat pe cei de la RAM să ne prezinte necesarul prevăzut pentru perioada următoare și sezonului friguros pentru că ar fi trebuit să facem un act adițional. Ne-au trimis un necesar așa în bătaie de joc pe luna septembrie pentru că până atunci își pun ei în funcțiune un sistem improvizat ori eu nu pot funcționa așa, avem niște cheltuieli programate, curente și nu pot funcționa cu o mie de gigacalorii ținând în spate niște cheltuieli care nu sunt acoperite de venituri”, a spus Munteniță.

Totodată, Vasile Munteniță spune că de fapt primarul Constantin Toma dorește să pună pe butuci sistemul centralizat de încălzire di dorința de răzbunare pe fostul primar.

„Adevărul este altul. Din dorința domnului primar Toma de a se răzbuna pe cel dinaintea lui a vrut să distrugă sistemul și a căutat tot felul de argumente. Unul dintre acestea a fost să provoace falimentul uneia din societățile noastre pentru a sista furnizare de gaze. Asta a fost motivul pentru care nu a suspus consiliului local  dezbaterea revizuirii prețului și a dat vina pe noi că am întrerupt. Acum la invitația noastră de a face acest act adițional nu s-au prezentat și nu se vor prezenta pentru că se dorește să se debranșeze toți să scape de sistem și or să de vina tot pe noi.  Noi am mai fost la niște discuții cu domnul primar în care a avut un limbaj suburban și o pot confirma și cei de la gaze. Dacă ne invită iar să ne înjure și să ne trateze ca la ușa cortului eu nu vin. Discuțiile mele s-au purtat în scris și alea contează”, a spus Vasile Munteniță director al Ecogen Energy.

În replică primarul Constantin Toma solicită buzoienilor înțelegere pentru perioada în care nu vor beneficia de apă caldă și speră să primească mai puține înjurături decât când a fost sistată căldura.

„Din păcate nu prea sunt șanse să se finalizeze lucrările noastre până sâmbătă pentru că mai durează până este gata racordul la gaze. RAM-ul și cu firmele angajate acolo încearcă să reducă cât mai mult timpul până la care se va relua furnizarea de apă. Trebuie făcut branșamentul la gaze, e vorba de o conducta nouă de 300 de metri. Eu sper ca Ecogen să nu întrerupă din nou abuziv așa cum au făcut-o în 2 aprilie. Ei solicită semnarea unui nou act adițional, de fapt ăsta este un șantaj la care suntem supuși dar Primăria Buzău nu poate fi șantajată. Poate înainte să vin eu la primărie era altceva. Îi rog pe buzoieni să ne scuze și să înțeleagă situația, am făcut toate eforturile pentru ca iarna viitoare să avem apă caldă și căldură. Că vor mai sta acum pe căldură o săptămână fără apă caldă…. sper să primesc mai puține înjurături ca de obicei”, a conchis Constantin Toma.

Astfel, contrele dintre cei doi nu vor aduce nicicum apa caldă la robinetele buzoienilor care mai beneficiază de serviciile RAM. Cele mai oprimiste informații venite chiar din partea edilului Constantin Toma spun că cel mai probabil buzoienii vor avea din nou apă caldă la robinete la finalul săptămânii viitoare. Rămâne de văzut dacă termenele avansate vor fi respectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.