O analiză recentă realizată de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău indică școlile unde chiulul este la mare modă printre elevi. Astfel, în urma controalelor efectuate de autorități în perioada 1 septembrie 2015-2 februarie 2016, s-a tras concluzia că elevii chiulangii provin în special dintr-un număr de 10 unităţi şcolare: Colegiul Agricol „Dr. C. Angelescu”, Colegiul Tehnic, Liceul tehnologic „H. Coanda”, Liceul tehnologic „C. Nenitescu”, Liceul tehnologic „Pogoanele”, Liceul tehnologic Lopătari, Liceul tehnologic Vernești, Liceul tehnologic „D. Filipescu”, Liceul tehnologic „Meserii si servicii” și Școala Gimnaziala nr. 2 „N. Titulescu”.
Potrivit reprezentanților IȘJ Buzău, urmare a acestei situații s-au dispus o serie de măsuri, astfel încât să se reducă pe cât posibil de mult fenomenul chiulului în rândul elevilor din Buzău. S-au făcut zeci de informări scrise către părinți, s-a discutat cu diriginții și s-au căutat soluții pentru ca elevii cu patima chiulului să renunțe la acest obicei. În plus, copiii au fost implicați în tot felul de activități extracurriculare cuprinse în proiectele educaţionale (23 de proiecte /programe, cu un număr de 50 de parteneri implicaţi şi 12675 beneficiari).
Mai mult, diriginții au transmis părinților elevilor care au însumat un număr mai mare de 20 de absenţe înştiinţări scrise şi au aplicat sancţiuni. De cele mai multe ori s-a constatat că familia nu cunoştea situația frecvenţei şcolare a elevilor. În acest fel, aceasta a fost implicată activ în prevenirea şi combaterea absenteismului.
Au fost susţinute minim două lectorate cu părinții, in lunile octombrie 2015 si ianuarie 2016, în cadrul cărora a fost dezbătută problema absenteismului. În plus, s-au luat o serie de măsuri menite a sprijini copiii care obișnuiesc să chiulească, fenomenul fiind observat cu precădere la cei cu situație școlară precară.
Elevii care au continuat să chiulească, nereușind să fie dezvățați de prostul obicei prin nici una dintre metodele încercate de autoritățile școlare, au fost sancţionaţi în Consiliile de Disciplină prin mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare (a IX a şi a X a), iar la clasele a XI a şi a XII a prin sancţiunile din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.