Dorin BADULESCU si Cezar PREDA
ACL Buzău va depune plângeri penale pe numele tuturor persoanelor din județul Buzău care apar că au solicitat urna mobile. Demersul liberalilor urmăre;te să identifice dacă într-adevăr toate cererile de urnă mobilă au fost justificate sau au fost făcute doar pentru a frauda alegerile.
Cezar Preda a anunțat că la Buzău sunt extrem de multe cereri de urnă mobilă, în unele localități dublându-se sau triplându-se solicitările de acest gen față de primul tur de scrutiny iar din această cauză juri;tii ACL vor face plângeri penale pe numele tuturor solicitanților.
” Nici în cele mai negre scenarii n-am anticipat o asemenea mizerie, la care iau parte și asistă numeroase instituții ale statului. Am făcut 21 de plângeri penale privind transportul și influențarea votului în numeroase comune și la Râmnicu Sărat. Se folosesc mașinile Primăriei, șoferii angajați ai Primăriei. Au apelat la tot ce înseamnă campanie neagră. Asistăm la o pasivitate a instituțiilor statului care trebuie să vegheze la respectarea Constituției. Am tramsmis la București că nu facem față unei asemenea înțelegeri obscure și murdare între un competitor și instituțiile statului. De când fac politică n-am întâlnit așa ceva. Toate instituțiile statului asistă pasiv la fraudarea alegerilor. În ce privește urna mobilă, de mâine indiferent de rezultat vor fi plângeri penale nomimale pe fiecare cetățean care a cerut urna mobilă, să vedem dacă el a solicitat-o sau primarul și dacă omul este netransportabil, să terminăm și cu această mizerie”, a declarat Cezar Preda.
Totodată, președintele Organizației municipale a PNL, Dorin Bădulescu, a declarat că sunt situații în care urna mobilă a fost trimisă la persoane care ar fi făcut cerere însă acestea nu au fost găsite la domiciliu.
”La Pogoanele, urna mobilă a plecat la 39 de persoane dar 8 oameni nu au fost găsiți acasă. Și, culmea nesimțirii, președintele secției de votare vroia să trimită din nou urna la ei. Sunt convins că medicul care a eliberat aceste acte va avea de dat multe explicații”, a declarat Bădulescu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.