Alina BADULESCU
Copiii internați în Spitalul Județean Buzău care au fost filmați cu mâinile și picioarele legate de zăbrelele paturilor în Secția de Pediatrie trăiesc într-o căsuță de tip familial, aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și au grave probleme neuropsihice. Potrivit directorului DGASCP Buzău, Alina Bădulescu, toți cei 6 copiii filmați la începutul săptămânii legați de pat în Spitalul Județean Buzău provin dintr-o căsuță de tip familial și toți prezintă grave afecțiuni neuropsihice, unii sunt diagnosticați cu ADHD, alții prezintă retard mintal. Toți acei copii care au fost internați în spitalul din Buzău provin din aceeași locație unde trăiesc alături de alți 11 sau 12 copii instituționalizați. Ei au avut probleme respiratorii ori pneumonie, după un val de răceli înregistrat în rândul locuinței, și de aceea s-a decis transportarea lor la spital și internarea pe secția de Pediatrie. Sursa citată a precizat că micuții erau vizitați zilnic de îngrijitorii care îi supraveghează și în căsuța de tip familial și care le aduceau hrană ori alte lucruri de care aveau nevoie.
Bădulescu a precizat că supraveghetorii nu s-au sesizat în privința copiilor legați de paturi pentru că aceștia nu erau imobilizați permanent ci doar pe durata tratamentului din cauza problemelor psihice severe de care sufereau și care puteau ridica problema în momentul administrării medicației, adăugând că pe durata spitalizării copiii au fost tratați corespunzător.
Directorul DGASPC Buzău a mai declarat că există situații speciale în care în spitale mari din Capitală i s-a impus instituției să mobilizeze supraveghetori pentru copiii din sistemul de protecție socială aflați în situații speciale. În situația în care instituția nu a dispus de supraveghetori, s-a apelat la voluntari care să aibă grijă de copiii internați, aflați în situații deosebite. O astfel de solicitare pentru îngrijitor din cadrul DGASCP care să aibă grijă de cei 6 copii internați la Pediatrie săptămâna aceasta nu a existat din partea Spitalului Județean Buzău.
C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.