Uniunea Națională pentru Progresul Românie scoate capul la lumină și la Buzău. După cinci luni de absență senatorul Ion Vasile, liderul UNPR Buzău s-a decis să vorbească public din noua calitate ocazie cu care a anunțat motivele care l-au determinat să meargă către partidul generalului Oprea atât pe el cât și pe marea majoritate a membrilor organizației buzoiene, repectiv grija pentru „interesele României și ale românilor.”
Aceleași griji i-au determinat pe progresiștii buzoieni să se întâlnească sâmbătă pentru a-și alege, conform statutului, conducerea organizației municipale și astfel, cei 142 de membri de la municipiu au decis să meargă pe mâna femeilor pe care le-au votat în număr mare în fruntea organizației din orașul Buzău a UNPR.
De la întâlnirea de sâmbătă nu puteau să lipsească nici ultimele preocupări ale fostului senator social-democrat evidențiate și în urmă cu câteva luni cu ocazia numirii subprefectului de Buzău respectiv laudele aduse guvernării PDL. Drept urmare, după ani buni de critică la adresa guvernelor democrat-liberale, ochii senatorului s-au deschis larg ocazie cu care a observat că România este condusă de un executiv căruia nu prea ai ce-i reproșa. Și cum înainte cu ceva ani, politica sneatorului era dusă, la nivel declarativ, tot în interesul românilor este din ce în ce mai greu de înțeles când acest lucru se întâmpla cu adevărat, în vremea când Guvernul PDL era total incompetent s-au acum când cea mai mare vină pentru situația în care se găsește țara este pusă pe seama situației de la nivel global?
În altă ordine de idei, la Buzău un singur lucru este sigur. La nivel local colaborarea cu liderii PDL este definitiv închisă pe motive de onoare.
„În ceeace privește relația noastră în plan local, pentru noi este un subiect trecut. Nu există nici virgulă și nici nimic la niște comentarii făcute de liderii locali ai PDL. Deci nu există chestiuni invocate că nu ne-am împăcat dar puteam colabora. Nu există așa ceva, e închis subiectul pentru că noi mai promovăm ceva și anume onoarea iar atunci când se calcă pe așa ceva nu mai avem subiect de discuții”, a precizat senatorul UNPR, Ion Vasile.
Dacă legătura progresiștilor cu liderii PDL de la Buzău este total distrusă nu același lucru se poate spune și despre discuțiile cu simpli membri de partid.
„Nu avem ce discuta cu liderii politici la nivel de județ. Discutăm cu membrii lor, cu reprezentanții în teritoriu, unde am găsit enorm de multă înțelegere în legătură cu demersul nostru”, a precizat, senatorul Ion Vasile.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.