Președintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a precizat duminică printr-un comunicat de presă, ca urmare a atacului lansat la adresa sa de liderul UNPR Ion Vasile, că ”Partidul Democrat Liberal este adversarul domniei sale”.
În comunicatul remis duminică, deputatul Cezar Preda susține că senatorul Ion Vasile ”nu s-a putut integra în noua postură politică a domniei sale, că a rămas cu gândirea și atitudinea de cât era lider maximus al Organizației Județene a PSD Buzău”.
Liderul democrat liberal a precizat, totodată, că senatorul Ion Vasile ”visează cu ochii deshiși la sprijinul necondiționat al Organizației PDL”, însă ”în politică nu se fac cadouri”.
Preda a adăugat că din acest moment Partidul Democrat Liberal este ”adversarul” lui Ion Vasile.
”Constatăm cu surprindere că prima conferință de presă a domnului senator Ion Vasile în calitate de UNPR-ist a avut ca subiect unic atacul la președintele PDL Buzău, Cezar Preda. (…)Punctăm că Partidul Democrat Liberal este adversarul domniei sale. (…)Neputința și inconsistența acțiunii politice de consolidare a UNPR-ului îl determină să viseze cu ochii deschiși la sprijinul necondiționat al organizației PDL, atât pentru domnia sa, cât și pentru vreun alt aspirant la funcții veșnice. Poate a uitat că în politică nu se fac cadouri. Regretăm atitudinea și nu vom mai răspunde unor asemenea derapaje de atitudine și limbaj”, precizează Cezar Preda.
Senatorul Ion Vasile a declarat sâmbătă după amiază că la nivel local, colaborarea cu liderul PDL, deputatul Cezar Preda, este definitiv închisă, precizarea venind după ce democrat liberalul a anunțat că va candida la șefia Consiliului Județean Buzău iar liderul UNPR Buzău a dezvăluit că la nivelul celor două formațiuni ar fi fost o înțelegere, neparafată, conform căreia Preda ar fi trebuit să candideze la Primăria Buzău iar Ion Vasile la Consiliul Județean.
„În ceea ce privește relația noastră în plan local, pentru noi este un subiect trecut. Nu există nici virgulă și nici nimic la niște comentarii făcute de liderii locali ai PDL. Deci, nu există chestiuni invocate că nu ne-am împăcat dar putem colabora. Nu există așa ceva, e închis subiectul pentru că noi mai promovăm ceva și anume onoarea iar atunci când se calcă pe așa ceva nu mai avem subiect de discuții”, a precizat senatorul UNPR, Ion Vasile.
Senatorul Ion Vasile a adăugat că dacă legătura progresiștilor cu liderii PDL de la Buzău este total distrusă nu același lucru se poate spune și despre discuțiile cu simpli membri de partid.
Atacul liderului UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile, vine după ce în urmă cu circa 2 săptămâni, Cezar Preda a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va candida la șefia Consiliului Județean Buzău, iar ulterior Biroul Permanent Județean al partidului i-a validat candidatura cu unanimitate de voturi. Tot atunci, Preda a declarat că cel mai probabil candidatul PDL la Primăria Buzău va fi Adrian Burducea dar și că organizația județeană a PDL nu va sprijini decât candidații partidului, singurul pact pe care formațiunea ar putea să-l încheie cu UNPR urmând să fie unul de neagresiune politică în timpul campaniei electorale.
Ulterior, liderul UNPR, senatorul Ion Vasile a dezvăluit că au fost înțelegeri atât la Buzău cât și la București, neparafate, ca el să fie susținut la Consiliul Județean iar Preda la Primăria municipiului reședință de județ iar liderul democrat liberal a încălcat flagrant pactul, astfel că orice colaborare între cele două formațiuni este exclusă de acum încolo.

Mediafax

2 COMENTARII

  1. Cuvântul”onoare” nu are ce căuta în discuţia politică din această perioada aprinsă…
    Nu sunt de acord cu afirmaţia d-lui Cezar preda că ” în politică nu se fac cadouri”. Păi dacă e aşa dece vă mai consumaţi nervii, fraţilor! Staţi acasă! Dece intraţi în politică, nu pentru a vă face cadouri: ba un drum, ba un contract, ba un consiliu de administraţie, etc. etc. Eu zic s-o lăsaţi baltă cu vorbele mari.
    Cei trei candidaţi la consiliu sunt nişte necunoscuţi cu excepţia doctorului care e confundat cu psd ul. Apropo, ce sigă are dl. Mocanu.?
    Încâlcirea firelor şi şforilor politice de la Buzău pare atât de complicată pentru unii încât încep să se comporte bizar. Noroc cu Observatorul Buzoian că mai publică câte ceva corect despre ei. In rest, ce spun pe la conferinţele de presă e un fel de vodevil de cartier unde vin megieşi şi joacă barbut în timp ce unul face schime. Acu vine un auditoriu, care înregistrează spusele, bea o gură de apă sau cafea şi apoi „prelucrează” materialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.