Zile de foc pentru pompierii buzoieni. Numai în week-end, 14 incendii puternice de vegetaţie uscată au fost raportate în toate colţurile judeţului. Flăcările, provocate de cetăţeni inconştienţi, au mistuit peste cinci sute de hectare de vegetaţie uscată, jumătate de hectar de litieră de pădure, 2000 de metri pătraţi de vie şi trei mii de metri pătraţi de cultură pomicolă. De departe, cele mai mari pagube au fost semnalate în comuna Merei, acolo unde focul a intrat sâmbătă în culturile de viţă de vie şi în livezi.
Incendii de vegetaţie uscată au mai fost semnalate în localităţile Mărgăriteşti, Beceni, Pătîrlagele, Vadu Paşii şi Pietroasele. Autorităţile atrag atenţia că incendierea resturilor vegetale fără autorizaţie se sancţionează cu amendă care poate fi cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei. Din păcate, însă în acest week-end nici o persoană care a dat foc pe câmp iar flăcările s-au extins nu a fost identificată şi trasă la răspundere.
Reprezentanţii ISU Buzău atrag atenţia, totodată, că în aceste zile când vântul va sufla cu putere, indicat este să nu se mai incendieze resturile vegetale rezultate în urma curăţeniei de primăvară, pentru a nu da naştere unor evenimente care pot avea urmări tragice.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.