Anchetatorii care au în lucru cutremurătorul caz petrecut într-un apartament situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Buzău, speră ca astăzi să intre în posesia a noi date care să ducă la deslușirea misterului morții soției medicului irakian Al-Azzawi Ala-Aldin și a copilului lor de 11 luni. Cel mai probabil, în cursul acestei zile, medicii legiști vor efectua necropsiile pe trupurile celor doi, mamă și fiu, găsiți fără suflare, ieri la prânz, în apartamentul în care locuia cu chirie familia renumitului cardiolog de la Spitalul Județean Buzău.

Doar în urma acestor examene, criminaliștii vor putea stabili cauzele morţii  și momentul în care s-a instalat decesul în fiecare caz în parte . Tot astăzi, anchetatorii îl vor audia pe medicul irakian pentru a afla dacă între cei doi erau disensiuni ori dacă femeia de 26 de ani avea probleme care ar fi dat de bănuit că şi-ar putea pune capăt zilelor.  Ieri, în ziua în care tânăra și bebelușul de 11 luni au fost găsiți morți în casă, medicul nu a putut vorbi, fiind în stare de șoc ore întregi.

La acest moment, înainte de concluziile medicilor legiști, anchetatorii iau în calcul toate variantele, cea mai puțin plauzibilă fiind aceea a unei crime, întrucât locuința în care au fost găsiți cei doi era încuiată pe interior iar geamurile aveau gratii. Criminaliștii merg pe două ipoteze. Prima ar fi că femeia și-ar fi găsit bebelușul mort și, de durere, a vrut să moară și ea. Într-o a doua ipoteză, tânăra mamă și-a omorât bebelușul și apoi s-a spânzurat.

Chiar dacă nu pot spune clar cum au decurs lucrurile care au dus la această tragedie, anchetatorii cred că tânăra, de origine irakiană, a vrut să moară cu orice preț. Potrivit scenariilor, femeia ar fi încercat mai întâi să se taie cu un cuțit în zona gâtului, după care ar fi încercat să bea detergent de vase, un recipient cu o astfel de soluție fiind găsit în apropierea cadavrului. În final, femeia s-a spânzurat cu cordonul unui halat în bucătăria locuinței pe care familia irakiană o închiriase de ceva vreme în blocul 89, scara B, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Băiețelul de 11 luni a fost găsit mort în apropierea trupului neînsuflețit al mamei, așezat pe o pernă, direct pe covor.

Surse din rândul anchetatorilor susțin că tânăra, absolventă a Facultății de Fizică, era izolată, pentru că nu cunoștea nici limba română și nici engleza. Tânăra ieșea rar din casă, în majoritatea situațiilor cu soțul ei. Aceleași surse care au reușit să discute rapid, ieri, cu medicul irakian, susțin că tânăra ar fi avut o depresie ale cărei cauze exacte nu se știu încă, posibil și pe fondul nașterii apropiate. Medicul irakian le-ar fi spus, de altfel, anchetatorilor, că urma să meargă cu soția sa la un consult de specialitate, însă nu neapărat în viitorul apropiat, întrucât nutreau speranța că problemele se vor rezolva. Misiunea anchetatorilor de a desluși misterul celor două morți este cu atât mai grea cu cât tânăra nu a lăsat nici un bilet de adio în care să-și justifice gestul.

De curând, familia irakiană își cumpărase un apartament în Capitală, acolo unde trăiesc și frații cardiologului, și urmau să se mute în câteva luni. Nu au mai apucat, evenimentul tragic de ieri curmând planurile făcute în familie. Surse din rândul celor care au interacționat cu familia lui Al-Azzawi Ala-Aldin susțin că cei doi păreau că se iubesc foarte mult și că nu au probleme de cuplu, chiar dacă diferența de vârstă de ei era de aproape 30 de ani. Singurele probleme de care știu apropiații sunt cele legate de unele probleme de sănătate ale micuțului, probleme care ar fi apărut încă de la naștere.

Soția cardiologului din Spitalul Județean Buzău era cetățean irakian și avea rezidență temporară până în 2013, pentru că era membru de familie al unui cetățean român, medicul având dublă cetățenie româno-irakiană. Cei doi se căsătoriseră în 2007 în Siria, acolo unde s-au și cunoscut, iar un an mai târziu, tânăra a venit în România. La rândul său, medicul Al-Azzawi Ala-Aldin se află în România din 1992 iar din octombrie 2003, profesează pe secția de Cardiologie a Spitalului Județean Buzău.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.