UPDATE: 3 MORȚI în accidentul de la Bâlhacu. Declarația unui martor al carnagiului

0

Trei persoane au decedat în urma accidentului teribil din localitatea Bâlhacu, unde un microbuz plin cu oameni a fost lovit de un tren. Din păcate, numărul victimelor se poate modifica de la o oră la alta.

Potrivit ultimelor informații furnizate de ISU Buzău, în urma accidentului de luni seară, 3 oameni au murit, 13 au fost transportați la spital, între victime aflându-se și persoane inconștiente, care nu se știe dacă vor scăpa cu viață. Șoferul microbuzului este singurul care a scăpat cu răni superficiale, în urma accidentului, și nu necesită transport la spital.
El va trebui să stea de vorbă cu anchetatorii pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.
Printre victime sunt mulți tineri, unii par chiar minori, potrivit asistenților de pe salvări, care acționează la locul tragediei.
Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și acționează cu forțe sporite. DE asemenea, ambulanțe de la Ianca au fost trimise în sprijinul celor de la Buzău.
După intervenția extrem de dificilă de la locul accidentului, desfășurarea de forțe se mută la Spitalul Județean Buzău, acolo unde au fost transportate victimele. Medicii vor avea o misiune grea în această noapte, încercând să stabilizeze toate cele 10 victime, unele dintre ele în stare critică.

Se pare că microbuzul venea de la Oradea. La Bâlhacu, mașina plină cu oameni a fost lovită de un tren care se îndrepta dinspre București spre Galați unde trebuia să ajungă la 22. 30. În urma impactului, microbuzul a fost târât sute de metri.
”Am simțit deodată că trenul pune frână brusc și mi-am dat seama că a luat ceva. Am ieșit să vedem dacă putem ajuta. Am scos câteva personae care erau în viață dar erau și morți. A forțat bariera șoferul microbuzului, cred că nu și-a dat seama, drumul e și puțin oblic. Șoferul microbuzului e viu, el o să povestească ce s-a întâmplat” a declarat un pasager în trenul implicat în accident.
Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, luni seara, că traficul feroviar între staţiile Cilibia şi Rosetti este închis luni seara, pe ambele fire, din cauza accidentului înregistrat la o trecere la nivel cu calea ferată dotată cu bariere automate, un microbuz de persoane fiind lovit de tren.

„Trenul IR 1579, care circula în relația București- Galați, a lovit un microbuz, al cărui șofer s-a angajat în traversarea căii ferate fără să se asigure și să respecte semnalizarea de la trecerea la nivel. Reprezentanții Regionalei CF Galați s-au deplasat la locul accidentului pentru a acționa și a acorda sprijinul necesar reprezentanților pentru situații de urgență. Până la finalizarea operațiunilor desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență trenul IR 1731 ( Brașov – Galați) staționează temporar în Cilibia”, a spus Oana Brânzan, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.