Transportatorii buzoieni care desfășoară curse pe rutele interjudețene au fost convocați, miercuri, să dea explicații în fața conducerii Consiliului Județean după ce în presă au apărut informații conform cărora operatorii de transport nu respectă contractele semnate în momentul atribuirii licențelor de transport. Practic, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, s-a autosesizat după ce în presa locală au apărut materiale conform cărora, persoanelor cu statut special, în speță veteranii de război care beneficiază conform legii de călătorii gratuite, nu le este permis accesul în mijloacele de transport ale operatorilor privați.
Transportatorii veniți la întâlnirea cu președintele CJ ,Petre Emanoil Neagu, cu vicepreședintele Adrian Petre și cu secretarul județului Laurențiu Gavrilă au fost informați că de acum înainte autoritățile județene vor veghea atent asupra respectării întocmai a condițiilor prevăzute în caietele de sarcini și în cazul în care vor fi constatate abateri se va merge pe acordarea cuantumului maxim al amenzilor stabilite de lege, care se ridică la 30.000 de lei.

La rândul lor, transportatorii au spus că respectă legea și condițiile prevăzute în caietul de sarcini și că problema semnalată în presă a fost una izolată care nu se va mai repeta. Totodată, operatorii de transport s-au plâns că unele din rutele cele mai aglomerate sunt asaltate de transportatori pirat care le pun în primejdie afacerile, nu plătesc nici un fel de dări și asupra cărora autoritățile nu iau nici o măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.