Începând de astăzi și până duminică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău cu sprijinul membrilor Asociaţiei de turism montan „Carpaţi” se vor ocupa de remarcarea şi reabilitarea traseelor turistice din zona masivului Podu Calului care au fost marcate iniţial în anii 1970, cu marcajele convenţionale „bandă roşie” şi „cruce albastră”.
Traseul ce urmează a fi remarcat în acest week-end porneşte de la capătul traseului ce coboară din munţii Siriu, de la cabana Valea Neagră, urcă în DN 10 Buzău-Braşov şi continuă pe Valea Tehărăului – Valea Pârâului Caşoca, merge pe traseul forestier de pe pârâul Stânii și urcă spre vârful Podu Calului, apoi în Poiana Teghii de unde coboară pe Valea Bâscei Mari.
Activitatea de reabilitare va consta în montarea indicatoarelor de orientare precum şi în refacerea marcajelor convenţionale. La activitate, vor participa efective de jandarmi montani, membrii Asociaţiei Carpaţi dar şi o echipă de voluntari ai Crucii Roşii.
Actiunea demarată astăzi în mod voluntar de jandarmii buzoieni aste absolut necesară, dacă avem în vedere că numai în ultimele 5 zile au fost executate două acţiuni de căutare şi salvare a unor persoane rătăcite în zonele montane ale judeţului, iar una dintre ele a avut loc chiar în zona vizată pentru re-marcare. Timp de trei ore, echipele de jandarmi montani au căutat două persoane dispărute între Vârful Penteleu și localitatea Varlaam. Dacă cei doi turiști ar fi fost lăsați noaptea în munți, soarta lor putea fi crudă, însă din fericire, ei au fost găsiți la timp de echipele de salvare.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.