Guvernul a alocat  fonduri pentru trei primării din județul Buzău. Este vorba despre Scutelnici, Săpoca şi Vipereşti iar sumele pe care cele trei administrații locale urmează să le primească sunt doar o parte din banii necheltuiţi la ultima alocare bugetară, care s-au întors în vistieria statului.
Înaintea alegerilor locale, Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a alocat mai multor primării din județ bani pentru plata arieratelor și pentru cofinanțarea unor proiecte europene aflate în derulare. Unii primari nu au reușit să cheltuiască toți banii, care s-au întors la bugetul statului, după instalarea Guvernului Ponta.

Acum, cei care au făcut ceva economii înainte de alegeri au parte de noi alocări din partea actualului Guvern. Cea mai mare sumă de bani o are de primit administrația din Scutelnici. În urmă cu câteva luni din banii alocați de Guvern nu au putut fi cheltuiți decât o mică parte și peste 2 miliarde de lei vechi au ajuns din nou la bugetul statului. Acum, primarul din Scutelnici așteaptă să primească înapoi doar puțin peste 400 de milioane de lei vechi.
„Am avut 2,8 miliarde pe care trebuia să îi folosesc pentru școala Scutelnici. Lucrarea nu a fost contractată pe Primăria Scutelnici ci pe centrul bugetar Pogoanele și nu am putut să plătim. După ce a venit Camera de Conturi s-a constatat că am mai avut aproape 500 de milioane pentru un drum comunal, ăștia i-am folosit iar restul s-au întors la Guvern”, a declarat primarul comunei Scutelnici, Sandu Chircu.
O sumă ceva mai mică urmează să revină Primăriei Viperești. Este vorba de puțin peste 300 de milioane de lei vechi iar suma reprezintă în mare economia făcută la precedenta alocare.
„Dacă am înțeles bine, la finalul mandatului trecut Primăria Viperești a primit în jur de 2 miliarde. S-au plătit din arierate iar vreo 382 de milioane s-au întors la Guvern și am înțeles că o parte din bani îi vom primi acum”, a declarat Romi Dedu, primarul comunei Viperești.
Cea mai mică sumă de bani o va primi însă Primăria Săpoca. Chiar dacă la precedenta alocare bugetară a returnat Guvernului 400 de milioane de lei vechi, acum va primi înapoi impresionanta suma de 10 milioane de lei vechi bani care vor contribui decisiv la realizarea proiectelor din comună.
„Din suma de 1,6 miliarde de lei vechi primiți la precedenta alocare, 1,2 miliarde le-am avut aprobate în Consiliul Local pentru cofinanțarea unor proiecte europene iar restul de 400 de milioane s-au întors la Guvern. Acum nu am solicitat nimic dar,dacă mi s-a dat chiar și o sumă mică este un lucru bun. Nu știu ce o să fac cu banii dar cu siguranță își vor găsi o întrebuințare. De exemplu, factura la electricitate ne costă lunar 20-25 de milioane de lei vechi”, a explicat Iulian Manea, primarul comunei Săpoca.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.