Încă trei aleși din Buzău au probleme cu Agenția Națională de Integritate. Este vorba despre primarul comunei Cochirleanca, Nicolae Ilie, despre Costel Petre Coteț, viceprimar la Cilibia și despre Ion Copaci, consilier local în Merei.
Conform unui comunicat postat joi pe site-ul ANI, primarul comunei Cochirleanca, Nicolae Ilie, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 octombrie 2013 – 27 mai 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de Administrație al Școlii Generale Cochirleanca, încălcând, astfel, legea.
Contactat joi de reporterii Observatorul buzoian, primarul comunei Cochirleanca, a declarat că va contesta decizia ANI întrucât în perioada în care a fost membru în Consiliul de Administrație al școlii din localitate nu a semnat nici un document care să ridice îndoieli și care să fie dincolod e lege. Mai mult, Nicolae Ilie a precizat că nu a fost informat de decizia ANI în cee ace-l privește, ci a aflat de la jurnaliști că asupra sa planează suspiciunea de incompatibilitate.
Un alt ales declarat de ANI în incompatibilitate este viceprimarul comunei Cilibia, Costel-Petre Coteț care s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 11 august 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția de viceprimar şi calitatea de persoană fizică autorizată în cadrul „COTEȚ COSTEL-PETRE Persoană Fizică Autorizată” precum și funcția de administrator și asociat unic în cadrul S.C. KEVIN S.R.L.
De asemenea, consilierul Ion Copaci, de la Merei fugurează în lista ANI ca fiind în conflict de interese administrative.
Conform inspectorilor de integritate, Copaci, în perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri a Consiliului local al comunei Merei privind aprobarea Regulamentului privind regimul închirierii pășunilor aflate în proprietatea privată a comunei.
Ulterior adoptării acestei hotărâri, COPACI ION (în calitate de locatar) a semnat cu Primăria comunei Merei un contract de închiriere pentru suprafețele de pajiști aflate în domeniul privat al comunei (durata închirierii fiind de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii pe o perioadă egală cu cel mult durata sa inițială).

Conform ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai precizează Agenția Națională de Integritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.