infirmiere spital
15 persoane printre care se află și trei asistente de la Spitalul Județean Buzău, din care una a fost reținută, sunt cercetate de polițiștii buzoieni pentru că ar fi obținut credite în valoare de 130 000 de lei pe numele unor pensionari care habar nu aveau că sunt datori vânduți.
Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu, cele 15 persoane împotriva cărora s-a început urmărirea penală sunt din județul Buzău și au vârste cuprinse între 24 și 63 de ani, fiind bănuite că ar fi încheiat în fals 12 contracte de credit de consum, în valoare de aproximativ 130.000 de lei, fără ca titularii contractelor de credit să fi avut cunoştinţă de aceasta.
Împotriva celor 15 persoane a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Oamenii legii au stabilit că, în perioada octombrie 2013-februarie 2014, două femei de 39 și 24 de ani, analiste de credit la o unitate nebancară, ar fi încheiat creditele pe numele unor pensionari, în baza unor adeverinţe ce fuseseră eliberate pentru a servi acestora la internarea spitalul Județean Buzău. Adeverinţele ar fi fost puse la dispoziţia funcţionarelor bancare, prin intermediul unui buzoian de 30 de ani și de către trei asistente medicale din cadrul unităţii spitaliceşti.
Pentru ca totul să fie cât mai credibil și să poată obține banii solicitați în rețea a fost cooptată și angajată a unui furnizor de utilități care avea rolul de a procura copii ale unor facturi de utilităţi fără ca titularii contractelor să aibă cunoştinţă de acest fapt. După aprobarea creditelor, sumele de bani ar fi fost ridicate de către alți 8 indivizi și împărțite între cei 15 bănuiţi.
Conform anchetatorilor două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. Persoanele reținute, sunt una dintre angajatele firmei de credit dar și una dintre asistentele implicate în escrocherie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.