seminar
Ministerul Educației Naționale a publicat lista unităților școlare declarate câștigătoare în cadrul competiției naționale « Școala Europeană », ediția 2014, în care singura școală participantă din județul Buzău, Seminarul Teologic, s-a clasat pe locul al doilea din 117 de candidaturi.
Succesul obținut de unitatea școlară vine să încununeze un lung proces de învățare, printr-o serie de programe și proiecte educaționale formale și non-formale, în care s-au conjugat eforturile întregii comunități școlare : elevii, prin entuziasmul, dinamismul și creativitatea lor, părinții, prin susținerea și participarea activă la o serie de activități, comunitatea locală, prin deschiderea, reflectarea și propunerea de oportunități de formare și învățare și nu în ultimul rând, profesorii, promotorii acestor mesaje educaționale complementare, garanții crezului pedagogic dezvoltat în unitatea de învățământ și făuritorii schimbării calitative și sacramentale, cu prețul sacrificării priorităților personale, a nopților și a timpului liber.
Aflată la cea de a XI-a ediție, Competiția ”Școală Europeană” este o inițiativă a Ministerului Educației Naționale care se bucură de recunoaștere din partea instituțiilor europene. La cele unsprezece ediții ale competiției (2004-2014) au participat 1562 unități de învățământ. Dintre acestea, 376 au primit certificatul și trofeul ”Școala Europeană”.
Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. Aceasta a constat în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Dintre programele si proiectele educaționale de succes, derulate în Seminarul Teologic, în ultimii ani, amintim : proiecte de parteneriat multilateral Comenius, finanțate de Comisia Europeană, proiecte eTwinning, distinse cu Certificate Naționale de Calitate și un Certificat European de Calitate eTwinning, proiecte de mobilitate pentru formare profesională a profesorilor, în colaborare cu câțiva furnizori de training de prestigiu din Europa, vizite de studiu în străinătate cu participarea întregii comunități școlare, programe internaționale de dezvoltare personală, participarea la evenimente europene și internaționale de anvergura, precum și câștigarea celui mai prestigios concurs european pentru licee, organizat de Comisia Europeană, « Juvenes Translatores ».

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.