Trei bărbați cu vârste între 26 și 50 de ani din comuna Lopătari, județul Buzău au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore pentru tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și fals informatic.

Marți, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sprijiniți de polițiști din cadrul celorlalte structuri operative ale unităţii, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară și la sediul unei societăți comerciale de profil, din Lopătari, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, furt de arbori și fals informatic.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2023, bănuiţii ar fi tăiat fără drept arbori din fondul forestier naţional şi, pentru a da aparenta legalitate activităţii de comerţ şi prelucrare, ar fi trecut drept loc de provenienţă a materialului lemnos partizi legal constituite.

Prejudiciul estimat este de peste 60.000 de lei.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 3 motofierăstraie, 5 telefoane mobile şi 14 metri cubi de material lemnos, cherestea rășinoase și lemn de foc de esență fag, estimat de reprezentanţii silvici la 10.000 de lei.

Au fost puse în executare 3 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

În baza materialului probator administrat, poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, 3 bărbați bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 50 de ani, toți din Lopătari, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 privind Codul silvic.

Miercuri, bănuiții urmează a fi prezentaţi parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

La activități au participat luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, dar şi reprezentanți silvici.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.