Trei persoane din judeţul Buzău au fost diagnosticate cu boala Lyme după ce au fost muşcate de căpuşe, alte 16 suspiciuni fiind infirmate.
Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, odată cu încălzirea vremii, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean au ajuns 153 de persoane muşcate de căpuşe, mulţi adulţi, iar mediile din care provin sunt atât urban cât şi rural.

Din totalul persoanelor prezentate, 16 buzoieni muşcaţi de căpuşe au prezentat ulterior simptomatologia bolii Lyme, motiv pentru care au revenit la spital unde le-au fost recoltate probe ce au fost trimise ulterior la Institutul Cantacuzino. În cazul a trei dintre persoane a fost confirmată boala Lyme, bolnavii primind tratament adecvat. Printre bolnavi se numără doi adulţi de 39 şi 42 de ani din Râmnicu Sărat şi Zărneşti şi o fetiţă de 3 ani din Râmnicu Sărat.

“Sunt cifre mai mari ca în anii trecuţi, mai mulţi se prezintă la spital muşcaţi de căpuşe, dar asta pentru că oamenii au devenit mai informaţi. Astfel se explică cifrele în creştere. Cazurile de boală Lyme confirmată sunt fără gravitate, au primit tratament adecvat”, a declarat vineri dr. Carmen Scântei.

În municipiul Buzău, acţiunea de dezinsecţie a fost întârziată de ploi. Conform reprezentanţilor societăţii care se ocupă de dezinsecţie, dacă nu vor mai cădea precipitaţii, acţiunea de stârpire a insectelor va debuta pe 31 mai, în parcurile în care sunt luciuri de apă şi se va desfăşura pe 29 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.