Antrenorii și jucătorii suspendați ai echipei de Liga a II-a Gloria Buzău au protestat, sâmbătă, faţă de decizia FRF prin care s-au dictat suspendări între două luni şi doi ani si amenzi între 10.000 și 200.000 lei.
La apelul lansat, vineri, de tehnicianul Ion Viorel au răspuns prezent aproximativ 200 de persoane semn că vremurile când “Vioară” reușea să adune mii de oameni pe stadionul din Crâng au cam apus iar lovitura primită în această săptămână de ultimul antrenor care a reușit să ducă Gloria în primul eșalon fotbalistic își produce efectele.


Așa cum era de așteptat, antrenorul suspendat al Gloriei Buzău, care este și candidat la Primăria Buzău,  a încercat să profite politic de problemele pe care le are cu o mare parte a echipei, lansând mesaje menite să îl victimizeze în fața potențialilor alegători, care nu au fost prea numeroși și nici prea vocali. Practic, cea mai des auzită voce pe parcursul protestului în afara celei a antrenorului suspendat, a fost cea a Casandrei, vânzătoarea de semințe, care a făcut cunoscut audienței că “35 de ani și-a crescut copiii din vânzarea de semințe.”

Protest Gloria Buzau-16„Voiam să vă spun săptămâna viitoare, dar nu mai aştept. Avocatul nostru care se ocupă de caz a fost chemat la comisie la FRF ca să dăm la pace. I s-a spus să recunoaştem noi că am jucat la pariuri, nu că am trucat meciuri si că vor da nişte sancţiuni de o lună, două la 5 – 6 jucători şi se stinge cazul și gata. Eu am acceptat şi m-am decis sa sacrific nişte jucători mai în vârstă să nu expunem copii ăştia tineri. Când am fost la federaţie să batem palma m-a luat gura pe dinainte să spun că voi candida la Primăria Buzău. Atunci domnul Bodescu (n.r. – secretarul general adjunct al FRF) mi-a zis «Domnul Viorel, mai gândiţi-vă că o să rămâneţi fără nimic!». Ca să înţelegeţi de ce s-a dat acest verdict la ora 1 noaptea. Au fost câţiva jucători la Gloria pe care eu i-am dat afară când i-am prins că joacă la pariuri. Pe aceea i-au chemat, i-au strâns cu uşa, iar ei, ca să se răzbune pe mine sau pe faptul că nu au fost plătiţi la zi, au făcut declaraţii împotriva mea. Am aici într-un telefon înregistrată o discuţie cu unul din aceşti martori. O voi da săptămâna viitoare. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ciolacu este prieten cu domnul Gabi Bodescu şi nu odată maşina domnului Bodescu a fost în faţă la PSD”, a declarat Viorel Ion antrenorul Gloriei Buzău.

În ceea ce privește partea sportivă, tehnicianul suspendat al grupării din Crâng a spus că deși putea juca meciul cu CS Balotești cu juniorii a decis să nu facă acest lucru pentru ca echipa să nu fie învinsă pe teren propriu la o diferență de scor mai mare decât cea dictate în cazul unei neprezentări.
„Am primit acele suspendări şi puteam să evoluam cu juniorii, dar decât să luăm 15-0 şi să ne facem de râs, am decis să nu ne prezentăm. M-am zbătut şase luni, fără un ban de la nimeni, să ţin această echipă în viaţă. Dacă noi făceam blaturi o făceam pentru un avantaj, ne prostituam ca să obținem ceva iar noi suntem în situația în care unii nu au serviciu și nu au un ban să treacă strada. Dacă aveau ceva cu mine îmi dădeau mie sentinţa şi nu nenoroceai atâtea familii”, a declarat antrenorul suspendat al Gloriei Buzău, Ion Viorel.
În ceea ce privește acțiunile viitoare, Ion Viorel a declarat că nu va ceda și va căuta să facă rost de banii necesari pentu recursul pe care urmează să îl facă luni la FRF iar dacă nu va avea câștig de cauză intenționează să se adreseze TAS acolo unde “nu mai merge așa ca la FRF ci trebuie să vii cu dovezi clare.”
Până atunci, însă, tehnicianul suspendat al Gloriei le-a mulțumit celor veniți la stadion în sprijinul său și le-a dat asigurări că se va strădui să facă din Buzău un oraș de Liga 1 anul viitor, fără a specifica în mod clar dacă va aplica aceeași rețetă ca în fotbal.

Ion Viorel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.