Elevi lesinati

Trei elevi din Buzău au ajuns în stare grava la spital după ce au consumat în incinta școlii substanțe interzise. Incidentul s-a produs la Liceul „Alexandru Marghiloman” în timpul unei pauze iar cei trei tineri au fost găsiți leșinați în curtea școlii. Elevii au fost preluați de ambulanțe și au ajuns direct la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău. În urma incidentului, oamenii legii s-au autosesizat iar acum procurorii DIICOT  încearcă să afle de unde și-au procurat tinerii țigările cu etnobotanice.

Evenimentul s-a produs în jurul prânzului, în timpul unei pauze, în curtea Liceului „Alexandru Marghiloman” din Buzău. Tinerii, cu vârste între 18 și 19 ani, elevi în clasa a XII-a, si-au aprins o țigară care conținea substanțe halucinogene și au tras pe rând din ea până li s-a făcut rău și au căzut la pământ. Colegii care i-au văzut au alertat imediat paznicul și administratorul unității de învățământ și împreună i-au transportat pe cei trei, pe brațe, la cabinetul medical. Aici, medicul școlar a solicitat ambulanța iar elevii au fost preluați de trei salvări și au fost duși la spital.

Medicii i-au preluat imediat iar în scurt timp tinerii  și-au revenit.
“Trei pacienți care au fost aduși la noi în serviciul de urgență ca și consumatori substanțe de abuz, din care unul era cu o stare ușor influențată, era cu vertij și un simptom disleptic, greață și vărsături. Simptomatologia s-a ameliorat după aproape 30 de minute de la administrarea tratamentului”, a declarat Adrian Zoican, medic la UPU Buzău.
După ce au primit îngrijiri și au început să se simtă mai bine, tinerii au fost lăsați să plece acasă iar polițiștii au demarat o anchetă pentru a afla de unde și-au procurat  țigările cu etnobotanice.
“Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că unor elevi de la un liceu din Buzău li s-a făcut rău în timp ce se aflau în pauză în curtea școlii. Întrucât din primele verificări a rezultat suspiciunea că problemele medicale ale tinerilor ar fi fost provocate de consumul unor substanțe interzise, cazul a fost preluat de DIICOT”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, comisar-șef Florina Crucianu.
Pe lângă ancheta polițiștilor și conducerea scolii unde învață elevii a demarat propria anchetă. Cercetările trebuie să scoată la iveală cum a fost posibil ca tinerii să introducă drogurile în școală și de ce nimeni nu a observat că aceștia se droghează.
Luminita PARLOG
„De obicei, în pauze elevii sunt supravegheați de gardian dar astăzi(nr. miercuri), era și administratorul în curte.Din această cauză și noi am rămas șocați de cum s-a putut întâmplă”, a declarat directorul Liceului „Alexandru Marghiloman”, Luminița Pârlog
Cazul elevilor de la Liceul „Alexandru Marghiloman” va fi discutat în consiliul scolii iar tinerii riscă nota scăzuta la purtare însă nu este exclusă nici exmatricularea. De asemenea, ar putea fi trași la răspundere  și cei care se ocupă de supravegherea elevilor în timpul pauzelor.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.