69

La finalul săptămânii trecute, consilierii județeni democrat-liberali primeau răspuns unei solicitări lansate în presă imediat după instituirea primului cod roșu de ninsoare și viscol, respectiv cea de „desecretizare” a contractelor de deszăpezire. După mai multe solicitări prin presă, aleșii democrat-liberali din miniparlamentul județean s-au adresat în mod direct instituției care a încheiat contractele de deszăpezire a drumurilor județene iar la final, administrația județului a pus la dispoziția democrat-liberalilor contractele pentru toate cele cinci zone în care a fost împărțit județul.

Cum contractele de deszăpezire au fost  puse la dispoziția aleșilor PDL cu câteva minute înainte de o conferința de presă, până la momentul întâlnirii cu jurnaliștii aleșii PDL nu au avut timp să studieze prea mult documentele primite, astfel că nu au fost făcute comentarii pe marginea acestora.

În cursul aceleiași zile, după un ochi aruncat în fugă peste contracte, democrat-liberalii au transmis către presă un nou comunicat ca și cum ar fi prins cu mâța în sac conducerea Consiliului Județean.

Domnule preşedinte al CJ Cristinel Bîgiu, lipseşte un contract de deszăpezire (Nr. 69), vă rugăm daţi-ne lista completă!

Grupul consilierilor judeţeni ai PDL îşi exprimă în continuare indignarea atât în legătură cu modul în care reprezentanţii Consiliului Judeţean au înţeles să răspundă la solicitarea legată  de publicarea contractelor de deszăpezire, cât şi faţă de răspunsul oficial adresat presei – legat de acest subiect – prin care arată că: ”… La Consiliului Județean Buzău a fost înregistrată o singură solicitare în ceea ce privește contractele de deszăpezire, în data de 3 februarie 2014, venită din partea domnului Raul-Ioan Florescu, în calitate de lider al consilierilor județeni ai Partidului Democrat Liberal Buzău… Facem precizarea că aceste contracte sunt și au fost publice, fiecare persoană interesată putându-le consulta, cu atât mai mult consilierii județeni”. Pentru o mai bună cunoştinţă a situaţiei de fapt şi informării publice, precizăm că am făcut solicitarea menţionată nu o singură dată, ci de două ori, o dată public, în plenul şedinţei Cj şi altădată în scris, după cum s-a menţionat mai sus. De asemenea cerem ca TOATE contractele de deszăpezire să fie făcute publice nu numai cele înregistrate cu numerele 68, 70, 71, 72 şi 73, ci şi cel de la poziţia “69”. Vrem să ştim clar ce se ascunde în spatele acelui contract şi ce persoana importantă cu influenţă a făcut presiuni în aşa fel ca dumneavoastră să ne daţi lista incompletă. Spre deosebire de alţii, noi ştim să numărăm corect, fără să sărim unele cifre şi credem că după contractul “68” urmează cel cu numărul “69”, nu? La fel, trebuie să vă aducem aminte că acestea toate trebuiau să fie făcute publice PE SITE-UL CONSILIULUI JUDEŢEAN nu să aşteptaţi să vi se ceară în mod expres acest lucru din partea cetăţenilor” se arăta în comunicatul transmis de către reprezentanții PDL.

În fapt, nu era vorba despre ascunderea nici unui contract, ci doar de faptul că primul contract de deszăpezire, cel încheiat între Consiliul Județean și firma Nikost Impex pentru deszăpezirea zonei Râmnicu Sărat, a fost semnat în data de 26 noiembrie, în timp ce următoarele 4 contracte au fost semnate la diferență de o săptămână. Între timp, la nivelul Consiliului Județean a intervenit un alt contract care a primit numărul de ordine „69” al cărui obiect era de fapt „aprovizionarea și distribuția de fructe pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat autorizat/acreditat de pe teritoriul județului Buzău pe parcursul anului școlar 2013-2014” .

Lucrurile au fost lămurite într-un final de președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, în cadrul unei conferințe de presă în care a fost prezentat și contractul buclucaș.

„Contractul nr. 69 est legat de programul distribuției de mere în școli, similar programului cu cornul și laptele. Colegii de la PDL au solicitat cele 5 contracte de deszăpezire și  le-au fost date cele cinci contracte. Nu am înțeles de ce trebuiau să aibă numere consecutive. Nu au fost consecutive pentru că, pe Zona Râmnic, a fost un singur ofertant iar pentru ca la celelalte zone au fost  câte doi ofertanți și a trebuit să se aștepte câteva zile pentru a trece perioada de contestații iar între timp s-a atribuit contractul cu mărul fără a se încerca să se ascundă ceva”, a declarat președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu.

Vezi contractele de deszăpezire!

Vezi contractul nr 69!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.