Ambulante SMURD Buzau
Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” a primit, luni, trei ambulanțe în urma derulării unui program regional cu finanțare europeană. Cele trei autospeciale, una de tip C1 și două de tip B2 urmează să fie băgate „în pâine” în cel mai scurt timp iar una dintre ele ar putea ajunge la Garda Mărunțișu pentru a putea asigura un timp de intervenție mult mai mic la urgențele de pe Valea Buzăului. Pentru aceasta, comandantul ISU Buzău, Dănuț Nicolae, a solicitat responsabililor din cadrul Direcției de Sănătate Publice și ai Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău să analizeze oportunitatea „detașării” autospecialei pe Valea Buzăului.
În funcție de ceea ce decid reprezentanții DSP și ai Spitalului Județean o ambulanță de tip B2 ar putea ajunge la Garda Mărunțișu. Pentru aceasta însă va fi nevoie ca la unitatea respectivă să se amenajeze un spațiu adecvat pentru desfășurarea activităților specifice ale echipajului ce o va deservi.
„Dacă va fi cazul să ducem o ambulanță la Mărunțișu va trebui să apelăm la autorități pentru a ne sprijini în amenajarea spațiilor necesar. Trebuie amenajate niște spații pentru cazare, pentru odihnă, pentru igienizarea echipamentului celor care deservesc această ambulanță pentru că în funcție de acest lucru se obțin și avizele necesare”, a declarat comandantul ISU Buzău, Dănuț Nicolae.

Intrarea celor trei ambulanțe în dotarea ISU Buzău face parte din cea de-a doua etapă a unui Program Operațional Regional derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă ce presupune dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Buzău, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.
În cadrul aceluiași program vor mai trebui să intre în dotarea ISU Buzău până la finele anului încă 7 autospeciale. 3 dintre ele vor fi destinate pentru lucrul cu apă de medie capacitate și alte 3 de mare capacitate plus o autospecială pentru descarcerări grele.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.