Trei platforme de gunoi îngropate vor fi montate la Buzău în decurs de o lună

0
449


Trei platforme de gunoi din municipiul Buzău vor fi înlocuite cu platforme îngropate într-un proiect experimental derulat de Primăria Buzău și societatea responsabilă cu salubritatea orașului. Cele 3 platforme îngropate vor fi montate în zona centrală a municipiului Buzău în apropierea locului de joacă din spatele hotelului Corona, în capătul străzii Tunel și în curtea Bisericii Greci unde se găsesc în prezent platforme de gunoi clasice.
Prin montarea noilor platforme de gunoi autoritățile municipale speră să rezolve problema aspectului inestetic al gunoaielor lăsate la întâmplare cât și a mirosului emanat de acestea.

„Vom monta trei platforme de gunoi îngropate. Sunt foarte scumpe și în România există doar la Târgu Jiu și Mangalia. Noi vom face 3 astfel de platforme experimental care vor fi complet îngropate. Ele vor avea o cheiță si nu va putea pune gunoiul acolo oricine ci doar asociațiile și cetățenii arondați. Dacă se vor dovedi eficiente vom vedea ce modalitate vom găsi de anul viitor să le implementăm în tot orașul. Acest sistem trebuie însă ajutat de un parteneriat cu Poliția locală pentru că degeaba facem noi platforme îngropate dacă oamenii vin cu căruțele și aruncă gunoiul pe lângă ele fără ca nimeni să nu le zică nimic”, a declarat directorul tehnic al RER Buzău, Liviu Mocanu.

În municipiul Buzău sunt amenajate 133 de platforme de gunoi iar costul unei platforme de gunoi îngropate se ridică la 7.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.