Trei sate din Lopătari sunt izolate de centrul comunei, după ce drumul peste Slănic construit pe tuburi care asigura accesul locuitorilor în zonă a fost luat de ape. Ploile abundente căzute în ultimele zile scurse de pe versanți au făcut ca debitul Slănicului să crească și astfel drumul care abia fusese refăcut a fost luat de ape iar oamenii din satele Chirani, Vârteju şi Săreni sunt nevoiţi să se deplaseze doar pe jos pentru a putea merge în centrul comunei sau la oraș.

„Aceleaşi probleme ca acum o săptămână-două. În cursul nopţii a plouat la Lopătari, apa Slănicului a devenit din nou mare şi a distrus din nou tuburile de la Chirani si Săreni. Aşteptăm să se oprească ploaia ca să putem interveni să punem tuburile la loc, să refacem accesul auto. Locuitorii au acum acces pe două punţi pietonale, dar una e destul de şubredă, apa o atinge în partea de jos”, a declarat primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin.

Faptul că cele trei sate ale comunei Lopătari au rămas izolate nu este o noutate localnicii fiind obişnuiţi ca la orice ploaie mai însemnată să rămână fără drumul de acces. Sunt ani de zile de când speră ca administraţia locală să reuşească să construiască un pod, dar resursele financiare insuficiente au făcut ca de fiecare data să se alega improvizația cea mai ieftină care a si fost distrusă la prima ploaie mai serioasă.

„E o muncă de Sisif, noi păţim asta la fiecare ploaie mai puternică. Când se opresc ploile, intervenim cu utilajele din dotare să punem tuburile la loc, însă nu asta e soluţia. Soluţia constă în poduri. E un proiect depus pentru un pod în satul Chirani, la Chirani trebuie să facem pod urgent, într-un an-doi”, este de părere primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin căruia oamenii i-au acordat încrederea la alegerile din 27 septembrie după zeci de ani de domnie a fostului primar.

Probleme în urm a ploilor abundente s-au înregistrat și la Bozioru, Brăești au Odăile unde precipitațiile au tins aproape 30 de litri pe pentru pătrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.