Trei tineri cu vârste între 23 si 26 de ani din comunele Breaza și Pietroasele au fost identificați de polițiști ca fiind principalii suspecți în cazul furtului a pete 100 de metri de cablu telefonic de pe raza comunei Beceni.
Polițiștii au stabilit că furtul celor 110 metri liniari de cablu de la reţeaua de telefonie de pe raza comunei Beceni a fost comis în noaptea de 21 spre 22 martie de către doi tineri din Pietroasele, în vârstă de 26, respectiv 23 de ani şi un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Breaza.
Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea respectivă, în jurul orei 00.30, cei trei s-au deplasat cu un autoturism într-o zonă nelocuită, situată la limita dintre satele Izvoru Dulce şi Valea Părului. Folosindu-se de un foarfece tip „gură de lup”, o centură pentru lucrul la înălţime, precum şi de o pereche de scări metalice tip „gheară de pisică”, tânărul de 23 de ani din Pietroasele a escaladat doi stâlpi din lemn pe care era montat cablul reţelei telefonice, iar după ce l-a secţionat, l-a încărcat împreună cu ceilalţi doi suspecţi în portbagajul autoturismului cu care veniseră.
Suspecţii s-au deplasat pe raza comunei Pietroasele, unde au ars învelişul din plastic al cablului, materialul neferos rezultat fiind valorificat a doua zi la un centru de colectare a deşeurilor industriale, situat pe raza municipiului Buzău.
În ziua de 30 martie a.c., poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele celor trei suspecţi, într-unul dintre imobile fiind găsit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor un fragment de cablu telefonic, asemănător celui sustras.
Cei trei tineri nu sunt la prima abatere de acest gen. Ei mai sunt cercetaţi pentru o faptă similară într-un dosar instrumentat de poliţiştii Secţiei 11 poliţie rurală Pârscov.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Vor disparea hotii din comuna Breaza cand politia locala isi va face datoria sau va fi schimbata. Altfel, chiar daca vor fura portile de fier ale politiei, hotii de metale probabil vor fi tot liberi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.