Magistraţii de la Tribunalul Buzău au amânat din nou verdictul în cazul contestaţiei depuse ieri de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, împotriva candidaturii tânărului care poartă acelaşi nume ca şi el.
Cel mai probabil, o soluţie în acest controversat caz va fi dată mâine, atunci când este aşteptat în faţa judecătorilor de la Tribunalul Buzău şi tânărul de 24 de ani, Victor V. Mocanu, tizul actualului preşedinte al Consiliului Judeţean. Avocatul acestui personaj a fost cel care a solicitat amânarea soluţiei până mâine iar cererea a fost admisă de judecători, şedinţa de judecată urmând să se reia cu începere de la ora 10.30.
Între timp, poliţiştii continuă să verifice listele cu semnăturile celor care apar că şi-ar fi dat girul pentru ca tânărul de 24 de ani să intre în cursa electorală.
„În vederea soluţionării contestaţiei, instanţa a dispus o serie de verificări prin Inspectoratul Judeţean de Poliţie la nivelul oraşului Rîmnicu Sărat şi Nehoiu. Să se asigure pe cît posibil prezenţa, astăzi, a candidatului repsectiv în instanţă, să se verifice dacă pe numele său s-a eliberat un act de identitate fără organ emitent şi dată de emitere, să se investigheze dacă acesta domiciliază efectiv la adresa din Râmnicu Sărat, dacă este proprietarul apartamentului sau este închiriat. Se vor audia locatarii blocului, şeful de scară, preşedintele asociaţiei de proprietari. De asemenea, se va verifica dacă o persoană de pe lista de susţinători de la poziţia 27 trăieşte ori a decedat, pentru că la dosar a fost depusă o planşă fotografică din care rezultă decesul, dacă ceilalţi susţinători au semnat şi domiciliile lor. Toate acestea vor fi transmise instanţei”, a declarat astăzi judecătorul Angelica Miu de la Tribunalul Buzău.
Verificările vin după ce Victor Mocanu ar fi prezentat dovezi privind o serie de nereguli depistate în listele cu semnăturile de susţinere depuse de avocatul clonei sale la Biroul Electoral Judeţean pe data de 1 mai. Mocanu susţine că pe aceste liste apar numele unor persoane decedate ori date de identitate false în timp ce alţi semnatari spun că nu au semnat în viaţa lor pentru susţinerea vreunui candidat

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.