Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, este de părere că modul în care politicienii buzoieni, indiferent de tabăra din care provin, au ales să-şi poarte campania electorală este ruşinos iar buzoienii nu au nimic de cîştigat de pe urma acestor acţiuni.
Preda a vorbit şi despre sumele imense care se împart în aceste zile, în stânga şi-n dreapta, numai pentru ca artizanii acestor afaceri necurate să-şi atingă scopul. Fără a da numele celor care ar sta în spatele candidaturii clonei lui Victor Mocanu şi fără a le rosti numele celor care aruncă cu sume mari de bani pentru a contracara efectele acestei acţiuni, Preda a precizat că jocurile murdare nu aduc cîştig de voturi ci dispreţ din partea alegătorilor.
“Eo ruşine şi o dezonoare pentru judeţul Buzău şi pentru orice român aflat în ţară sau în afara ţării ce se întâmplă acum la Buzău. Această ruşine şi dezonoare aparţine clasei politice buzoiene formată în marea ei majoritate pentru a se atinge intersele personale sau de grup. Este o campanie cu o desfăşurare fără precedent, cu lovituri dure sub centură, fără acoperire legală. Sunt interese fără margini şi sume imense care se vehiculează. Pentru contestaţii la retragerea unor candidaturi, se cheltuiesc sume imense pentru retragerea candidaturii. Sunt cheltuieli imense pentru înscrierea unor clone şi pentru retragerea înscrierii acestor clone. De unde aceşti bani? Orice cetăţean care munceşte cinstit îşi dă seama că aceste sume sunt din şpăgi, necontabilizate, neînscrise ca venituri. S-a arvunit bugetul judeţului Consiliului Judeţean pe următorii 10 ani. Sunt oameni care vor să rămînă pe funcţii pentru interese personale, de familie sau de grup iar dacă buzoienii vor merge tot pe această cale Buzăul va continua să arate total neeuropean”, a declarat astăzi preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda.
Preda a adăugat că altfel ar fi stat lucrurile în situaţia în care contestaţia împotriva candidarurii lui Victor Mocanu ar fi fost depusă în nume propriu de către un partid şi nu de persoane care nu au nici o legătură cu politica, şi care, iată, spunem noi, sub presiunea teancului de bani şi a promisiunilor, şi-au retras o contestaţie pe care ei au semnat-o cu mâna lor.
Cezar Preda a adăugat că dacă acel individ nu şi-ar fi retras contestaţia la candidatura lui Victor Mocanu, acesta ar fi ajuns să nu mai poată candida pentru un nou mandat. „De ce nu se face corect, de ce trebuie să găsesc pe cineva să-l duc în Cipru, un comando să fie trimis acolo să-l determine să renunţe. Eu dacă contest, nu mă puteam retrage, asta era. Dar şi Mocanu a greşit, a vrut să fie şi-n căruţă, şi-n teleguţă. Trebuia să facă precum Frunzăverde care a plecat de la Consiliul Judeţean, dar el a vrut să rămână la butoane. Dacă acea persoană nu-şi retrăgerea contestaţia, Mocanu pierdea 99 la sută”, a încheiat Cezar Preda.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.