ribunalul Buzău și-a suspendat pentru o oră ședințele de judecată, miercuri după amiază, după ce într-una din sălile de ședință a fost descoperit un pachet suspect ce degaja un miros înțepător. În jurul orei 16.30 jandarmul de serviciu aflat în sala de judecată de la parterul instituției a sesizat prezența unui pachet suspect chiar pe banca avocaților și a decis să întrerupă ședința de judecată și să evacueze clădirea conform procedurilor care trebuie urmate în astfel de situații. Timp de o oră, angajații Tribunalului și Judecătoriei Buzău au stat afara așteptând ca echipa de pirotehniști a SRI să verifice pachetul suspect.
„Eram în sala de judecată când am observat, pe banca avocaților, o sacoșă neagră din care venea un miros foarte ciudat, parcă emana un fel de gaz. I-am arătat jandarmului care era în sală care a spus că nu poate atinge pachetul, după care am fost evacuați”, a precizat una dintre grefierele angajate la Tribunalul Buzău.
După aproape o oră pachetul a fost ridicat de specialiștii de la SRI iar ședința de judecată a fost reluată. Președintele Tribunalului Buzău, Constantin Florescu, a declarat că ședința de judecată a fost întreruptă pentru o oră, conform procedurilor care trebuie urmate în astfel de situații, timp în care specialiștii din cadrul SRI au verificat pachetul și au constatat că acesta nu prezintă risc din punct de vedere pirotehnic.
Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în sacoșa ridicată de ofițerii SRI era o substanță neidentificată, de culoare închisă, care nu prezenta risc de explozie și care a fost ridicată, urmând ca analizele de laborator să constate dacă mirosul degajat de substanța respectivă era sau nu periculos pentru persoanele aflate în sala de judecată.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.