LIVE: Trupul neînsuflețit al eroului Mădălin Stoica a ajuns acasă

0


 

UPDATE: Madalin Stoica va fi depus de luni, de la ora 20:00, la capela Bisericii Sfântul Ştefan. Ceremoniile funerare vor avea loc joi, 21 septembrie, ora 12:00, la Biserica Militară Pogorârea Sfântului Duh, iar înhumarea se va desfăşura la Cimitirul Eroilor din Buzău.

Trupul neînsuflețit al eroului buzoian Mădălin Stoica va fi repatriat luni. În noaptea de duminică spre luni a avut loc deja un ceremonial militar pe aeroportul din Kandahar la care au participat camarazii săi alături de care a plecat în teatrul de operații Afganistan.

Scrisoarea camarazilor către Mădălin:

Dragă EROULE Mădălin Stoica,
Azi mai mult ca niciodată, ne-au răsunat în minte versurile lui Ioan Neniţescu din Pui de lei…şi parcă totul a îmbrăcat o aură întunecată ca semn al cinstirii celor care prin sacrificiul suprem au scris paginile de aur ale istoriei românilor.. şi mai ştim că există un singur nume pe care trebuie să-l cunoască orice român, în orice loc s-ar afla, există un nume pe care trebuie să-l slăvim în fiecare zi, există un nume pe care trebuie să-l rostim tot timpul cu vreme şi fără vreme: acesta este EROUL. Iar tu Mădălin Stoica eşti acum unul dintre ei.
Eroi au fost, eroi sunt încă 
Şi-or fi în neamul românesc! 
Căci rupţi sunt ca din tare stâncă 
Românii, – orişiunde cresc….

 

Luni de la ora 11.00 la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni este programat un ceremonial militaro-religios atunci când eroul buzoian va fi preluat de familie și adus la Buzău pentru funeralii care vor avea loc cel mai mai probabil la Cimitirul Eroilor din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.