Plutonierul major Marius Sebastian Necula din cadrul ISU Buzău a fost desemnat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență „Pompierul de onoare al anului 2017”.
Titlul acordat pompierului râmnicean vine după ce acesta a intrat în mijlocul unui incendiu izbucnit la o proprietate din satul Sălcioara comuna Ghergheasa și a salvat proprietara locuinței care rămăsese blocată din cauza flăcărilor care i-au cuprins casa.
„Odată sosite la locul intervenţiei, echipajele de pompieri au constatat faptul că proprietara era surprinsă în interiorul locuinței cuprinse în totalitate de flăcări.
Imediat, din proprie inițiativă, echipat corespunzător și asigurat de către un coleg de echipă, comandantul de echipaj Marius – Sebastian Necula a intrat în camera unde se afla victima.
Experiența acumulată în numeroasele intervenții la care a participat, profesionalismul, dar și solidaritatea și disponibilitatea pentru aproapele său l-au determinat să acționeze cu calm și siguranță.
Salvatorul a recuperat în scurt timp persoana din locuința incendiată și a transportat-o la echipajul SMURD, pentru a i se acorda primul ajutor medical calificat. Victima a suferit doar arsuri superficiale, fără ca viața să-i fie pusă în pericol” scrie pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.