Au văzut cum mama lor este înjunghiată și apoi decapitată, dramă pe care este posibil să nu o depășească niciodată. Este povestea înfiorătoare a celor cinci copii minori ai familiei Pandele, familie decimată în doar câteva minute, din cauza geloziei de care suferea capul familiei și, probabil, a unei tulburări de moment a bărbatului. Cei cinci copii rămași pe fără părinți, după ce mama a fost omorâtă iar tatăl a ajuns după gratii, au fost preluați de Direcția pentru Protecția Copilului, fiind internați în Centrul de Primire Urgențe a Minorilor.

Potrivit directorului DGFASPC Buzău, Claudia Roșioru, copiii vor rămâne aici cel puțin două luni, timp în care vor primi consiliere din partea specialiștilor pentru a nu rămâne cu traume, după ce au văzut cum mama le este decapitată.

”Vor rămâne încă o perioadă în centrul nostru, apreciem noi cel puțin două luni. Au nevoie de sprijin și de suport psihologic. E bine  că familia lărgită și-a manifestat interesul, mă refer la  bunici și mătuși, e bine că au totuși niște repere cunoscute din familie, în condiâiile în care nu mai au nici mamă nici tată lângă ei, asta îi va ajua în demerrul terapeutic. Cei cinci copii minori stau acum împreună, au cameră împreună, încercăm cât se poate în situația dată să-i ajutăm să le fie un pic mai bine, să zicem” a declarat, astăzi, directorul DGASPC Buzău, Claudia Roșioru.

Reamintim, sâmbătă, un bărbat de 41 de ani din Smeeni și-a înjunghiat soția în piept, pe fondul geloziei și al unui conflict izbucnit din senin, după care a târât-o pe femeie  în curte și a decapitat-o, pe tăietorul de lemne, în timp ce copiii cu vârste între 2 și 11 ani, erau acasă. După nenorocire, bărbatul a declarat că a scăpat de satană dar și că femeia ar fi încercat să-l otrăvească, punându-i medicamente în mâncare.

 

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.