Încă un pas realizat de conducerea Direcței Generale de Asistență și Protecția Copilului Buzău în cazul anchetei administrative demarată la Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap Sever nr.8. Directorul DGASPC Buzău, Claudia Roșioru a declarat, astăzi, că în opinia sa, singura persoană responsabilă de cele întâmplate în data de 22 iunie la centrul de plasament din Micro XIV este directorul instituției, medicul Anca Bistriceanu.
”Vreau să vă spun că cercetarea administrativă la Complexul de Servicii nr. 8 nu este finalizată însă au apărut elemente noi, extrem de importante. Responsabilitatea privind modul de coordonare al activității în acea zi precum și modul în care ar fi trebuit respectate procedurile îi revenau in totalitate directorului centrului, doamna doctor Anca Bistriceanu, care ar fi trebuit să fie în centru și care nu s-a aflat la serviciu din motive de care se face responsabilă direct. Mai concret, a absentat în mod nejustificat de la locul de munca și a informat conducerea că se află, încă, în concediul de odihnă. Ținând cont de gravitatea situației i-am solicitat doamnei doctor demisia din calitatea de șef de centru. În cazul în care nu își va da demisia, la finalizarea cercetărilor administrative, conducerea Direcției va lua această măsură, o va destitui”, a declarat, astăzi, directorul DGASPC Buzău, Claudia Roșioru.
Directorul centrului de plasament din cartierul Micro XIV, medicul Anca Bistriceanu nu a dorit să comenteze afirmațiile conducerii DGASPC. Prin intermediului ofițerului de serviciu al Complexului de Servicii pentru Copilul cu Handicap Sever nr.8, Anca Bistriceanu a transmis că nu dorește să facă nici un comentariu în acest caz, până la finalizarea anchetei.
Reamintim, în data de 22 iunie, un copil în vârstă de 10 ani cu handicap sever a murit în incinta centrului de plasament din Micro XIV. La acel moment, conducerea DGASPC Buzău a înaintat varianta conform căreia minorul, care suferea de mai multe afecțiuni și care avea zilele numărate din cauza bolilor incompatibile pe care le avea, a murit din cauze naturale. La data producerii evenimentului, conducerea DGASPC Buzău nu a fost anunțată direct de moartea copilului, ci a aflat de la presă, la două ore după tragedie. Inițial, conducerea DGASPC Buzău a fost înștiințată că șeful centrului era în concediu de odihnă iar locul îi era ținut de un subaltern. Ulterior, rezultatele expertizei medico-legale, au scos la iveală faptul că minorul a murit înecat cu un crenvurșt.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.