Popa Mariana
Farooq Shah, un musulman de 21 de ani, a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pe viață, pentru uciderea unei românce, Mariana Popa, care s-a dovedit ulterior a fi o prostituată în căutare clienți pe Ilford Lane. Românca era însărcinată în șase săptămâni cu al doilea copil.
Potrivit imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere din zonă, pe 28 octombrie 2013, Shah a așteptat-o pe Mariana Popa în curtea unui garaj. Pe imagini se vede cum femeia vorbește cu acesta, înainte de a fi înjunghiată de două ori în piept.
crima MarianaPopa
Potrivit Daily Mail, procurorii cred că Shah a avertizat-o pe Mariana Popa să părăsească zona sau va plăti cu viața ei, însă aceasta a refuzat. Cu toate acestea, Shah a negat că el ar fi cel din imagini, spunând instanței că se afla acasă la momentul crimei, unde se uita la un episod din Family Guy. El a mai spus că se întorsese din Plaistow, beat și sub influența cannabisului.
Shah a fost condamnat pe viață cu drept de eliberare condiționată după minim 29 de ani. În timpul procesului, Shah a fost întrebat ce a vorbit cu domnișoara Popa, dacă a avut cu aceasta o conversație legată de sex. De asemenea, a fost întrebat dacă i-a cerut româncei să nu mai caute clienți în preajma moscheii.
Shah a răspuns că nu plătit niciodată pentru sex deoarece nu este „urât.” În timpul procesului s-a mai dovedit faptul că, înainte cu o oră de înjunghierea Marianei Popa, criminalul jefuise un orb de 400 de lire sterline și de telefonul mobil.
Potrivit poliției, Farooq Shah a plecat la Redbridge (nord-estul Londrei) în noaptea de 28 octombrie 2013, înarmat cu un cuțit, cu intenția de a răni grav pe cineva. Detectivul-inspector Darren Richards a declarat că tânărul a amenințat și jefuit un bărbat, în Upton Park, după care “a căutat alt victimă”, omorând-o pe Mariana Popa.
În cadrul investigaţiilor cu privire la crimă, poliţiştii au examinat sute de ore de înregistrări video efectuate de camere de supraveghere, unele surprinzând crima. Popa, care se afla în Marea Britanie de doar câteva săptămâni, apare în imagini mergând pe bicicletă. Un bărbat scoate un cuţit şi o atacă, lovind-o de două ori în zona pieptului. Agresorul fuge cu bicicleta, în timp de Mariana Popa se prăbuşeşte în apropierea unui magazin. Farooq Shah a fost arestat în noiembrie 2013.
Buzoianca de fel din comuna Luciu se mutaseră la Londra în urmă cu doar trei săptămâni alături de concubinul său Nicolae Drezaliu după ce au aflat că Mariana era însărcinată.
Ei plecaseră în 2012 pentru a lucra în Italia, dar au decis să se mute în Ilford, unde tânăra avea niște prieteni.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.