18 copii de la Ziduri, duși la spital după ce au mâncat la școală corn și iaurt. 13 au fost internați

0
793

UPDATE: 5 copii au fost deja externați din Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Ei se simțeau bine astfel că medicii le-au permis să plece acasă. Ceilalalți elevi din lotul venit de la școala din Zoița primesc încă îngrijiri medicale. Ei au stare de vomă și urticarie după ce au mâncat la școală  iaurt și cornuri. După ce au început să se simtă rău, copiii care au între 10 și 12 ani, fiind de la clasele a cincea și a șasea, au fost duși la dispensarul din localitate, ulterior fiind transportați la spitalul din Râmnicu Sărat.

”Au fost aduși 18 copii la spitalul din Râmnicu Sărat, au fost consultați de o echipă de medici pediatri și infecționiști. S-a hotărât ca cinci dintre copii cu stare generală bună și simptomatologie superficială să plece acasă. Restul copiilor au rămas internați sub  observație în Secția de Infecțioase a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat. Au dureri abdominale, grețuri, unii au avut o vărsătură, mai puțini au erupții cutanate. Starea lor este bună”, a declarat  Felicia Vasile, director medical al Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat.

La școala din Zoița urmează să ajungă și inspectorul general al IȘJ Buzău, Nela Wamsiedel, care alături de specialiști din cadrul DSV și DSP vor verifica situația care a dus la starea de rău în rândul elevilor.

UPDATE: La Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat au ajuns 18 copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, carte învață la școala din satul Zoița, comuna Ziduri. Copiii au fost preluați de medici, care le vor acorda îngrijiri medicale .

18 copii care învață la școala generală din satul Zoita, comuna Ziduri au început să se simtă rău, miercuri, după ce au mâncat corn și iaurt, primite în cadrul programului guvernamental.

Din primele informații, 6 ambulanțe au fost mobilizate pentru preluarea copiilor dar și autospeciala de transport victime multiple, care are la bord un asistent medical pregătit să acorde primele îngrijiri copiilor.

Primele indicii sunt că  18 elevi au început să se simtă rău după ce au mâncat corn și iaurt, primite de la școală. Copiii prezintă dureri abdominale, vărsături și prurit.

Copiii vor fi duși la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Totodată, la școala din Zoița, comuna Ziduri va merge medicul epidemiolog Carmen Scântei din cadrul Direcției de Sănătate Publică, pentru a inspecta condițiile de depozitare a produselor ce sunt distribuite elevilor. Tot acolo vor merge și specialiști din cadrul DSVSA.

Revenim cu detalii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.