Titi HOLBAN
Deputatul de Buzău, Titi Holban, este cercetat penal pentru trafic de influență. Potrivit unui comunicat remis marți de Ministerul Public, procurorii de la Secția de combatere a corupției din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de parlamentarul buzoian, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
” În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie”, se arată în comunicatul remis marți de DNA.
Potrivit DNA, parlamentarului i-au fost aduse la cunoștință, luni atunci când s-a aflat la sediul Direcției, calitatea procesuală şi acuzaţiile pe care trebuie să le demonteze pentru a putea spera la libertate.
Luni, deputatul Holban a fost adus la DNA, cu mandat de aducere, de unde a plecat în jurul orei 23.15. La plecare, parlamentarul de Buzău a declarat că va face publice, în zilele următoare, detalii despre acest caz.
Surse judiciare au declarat, luni, că Titi Holban ar fi cerut şi primit mii de euro de la persoane cărora le promitea că va interveni pentru ca acestea să nu fie amendate de Fisc. De la două persoane, Holban ar fi luat 5.000, respectiv 10.000 de euro, potrivit surselor citate. După un timp, deputatul le spunea persoanelor respective că a amânat intervenţia pentru ca acestea să scape de amenzi. Nemulţumiţi că Holban nu le-a rezolvat problemele cu Fiscul, cei care i-ar fi dat bani i-au cerut ulterior acestuia să le înapoieze sumele. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, deputatul a fost reclamat la DNA, au mai spus aceleaşi surse.
Titi Holban se află la al doilea mandat în Parlament. El a fost membru PNL până în martie 2014, când s-a mutat la UNPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.