Când trupa din Constanța vine în vizită la Buzău pentru a juca handbal, ai noștri nu pot fi favoriți. Diferența dintre cele două trupe e mare și, mereu până acum, decisivă în favoarea oaspeților. Garnisită și cu internaționali precum Chikovani, Vasile, Caba ori Susanu, Dobrogea Sud nu e doar o echipă din primele trei, ci și proprietara celei mai bune defensive din campionat!

Despre meci propriu-zis n-avem multe de comentat, spectacolul din teren s-a putut vedea pe TVR.

Și duelul celor două galerii s-a dovedit a fi unul special. Nu au tăcut o clipă nici unii, nici ceilalți, bătălia tobelor a durat pe toată durata meciului, recuperând parcă toată luna pierdută departe de sălile de joc din cauza restricțiilor sanitare.

Și pentru că tot am adus vorba de spectatori, trebuie amintit și evenimentul caritabil lipit de cel sportiv. Jucăriile de pluș au zburat din tribune spre parchet după prezentarea celor două loturi, iar sacii pregătiți de organizatori s-au umplut și vor ajunge în sate uitate de lume și la copii care chiar văd lumina pentru un gest atât de simplu.

Repriza întâi s-a terminat cu avantajul constănțenilor (14-12), cu un gol fenomenal al lui Alex Glendza, dar și cu un gust amar lăsat de deciziile celor doi fluierași. Să-mi moare mie porcu’ (asomat cu sabia, of course!), dacă se vede vreo secundă că șeful arbitrilor din cadrul FRH ar fi buzoian!

În min. 36 aș fi semnat pentru finalul meciului; era 14 egal după două boabe consecutive ale lui Zavi Dumitrana, dar la următoarea fază băeții cu ecusoane decid să-l scoată pe tușă pentru următoarele două minute. Și tot din fluier ni se mai fură un atac cu care să marcăm golul nr. 15… Băi, frateee, așa ceva! O minge furată de Liviu Mironescu ne-a dat din nou curaj că se poate ieși cu puncte din această confruntare, dar deja lupii Buzăului erau protagoniștii seriei „Mision impossible”. Și iar egal în min. 16 cu o reușită fabuloasă a lui Vojvodic, urmată de o paradă a lui „Batman” Babasafari. Dar ne luptăm cu sabia de lemn contra unui aruncător de grenade; unul dintre „hoțuganii” de la centru dă eliminare pe bancă și jucăm cu om în minus pentru alte două minute… Și vine altă paradă a lui Baba, și-apoi încă una, plus un gol de autor al lui Vuk Milosevic! Apoi fault în atac la poarta noastră și forțăm desprinderea la două lungimi. Care rămâne doar un vis… Dobrogea Sud păstrează un gol-două avans și câștigă 21-19.

Dacă echipa asta te bate la 5-6 goluri că aia-i valoarea lor, parcă nu te oftici la final de meci. Dar acum, ca niciodată în istoria confruntărilor directe, parcă meritam totul. Dar totul! Câteva pase aiurea în momentele nepotrivite, câteva ratări ori parade ale lui Daniel Vasile din poarta adversă, mizeriile fluierate cu dor și jale de la centru, câte motive le-ar trebui elevilor lui Pero să scuze faptul că au încheiat sezonul cu o înfrângere? Băican e eliminat cu 7m,dar pe atacul nostru se dă doar o jumătate din aceeași pedeapsă! Las-o Dumnezeului de treabă, în ce hal se poate pierde un meci!

Vali Mocanu/Giorgio Ivan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.