Contractul de lucrări pentru lotul 3 din Tronsonul Ploieşti-Buzău al Autostrăzii Moldovei a fost semnat, miercuri, iar la eveniment au fost prezenţi premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ciolacu a afirmat că a fost deblocată infrastructura mare, iar Autostrada Moldovei este prinsă în PNRR, în timp ce Grindeanu a precizat că acest lot 3 are o perioadă de execuţie de 20 de luni.

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, gazda evenimentului a declarat că se bucură că la Buzău a început semnarea contractelor pentru execuția A7 și tot la Buzău se încheie prin semnarea ultimului contract.

„Mă bucur mult că astăzi CJ Buzău este gazda acestui eveniment important și chiar făceam un remember că a trecut un an și un pic de când aici, acasă, la Buzău, s-a semnat primul contract pe A7 și tot aici se închide semnarea acestor contracte. Este un lucru benefic pentru Buzău și pentru zona de sud est și de aceea vreau să mulțumesc tuturor implicați în acest proiect ”, a spus președintele CJ Buzău Petre Emanoil Neagu.

 

“Acum un an şi ceva, am fost tot la Buzău şi am semnat primul lot din cele 13 loturi, care constituie Autostrada 7, de fapt Autostrada Moldovei, mult promisa autostradă a Moldovei de 30 şi ceva de ani.  Echipa coordonată de către ministrul Sorin Grindeanu a reuşit nu numai să deblocheze absolut toate licitaţiile şi să le încheie astăzi, în ceea ce priveşte ultimul lot, dar a reuşit ca toate să fie în derulare şi în execuţie în acest moment.  Din informaţiile mele, doar la lotul 2 este o anumită întârziere unde unul dintre participanţi a şi anunţat că va încerca să recupereze decalajul. În rest,  pe toate loturile, constructorii implicaţi sunt în termenele asumate şi chiar le-au depăşit”, a afirmat premierul Ciolacu, miercuri, la Buzău, după semnarea contractului pentru lotul 3 din Tronsonul Ploieşti-Buzău al Autostrăzii Moldovei.

Sorin Grindeanu a declarat cu acest prilej că semnarea contractului de lucrări pentru lotul 3 din această autostradă trebuia să se întâmple mai devreme.

“Să ştiţi că mi-aş fi dorit că acest moment, cel puţin acest lot 3 să se întâmple mai devreme. Dacă stăm să ne uităm un pic în spate o să vedem că  colegii de la CNAIR au dat soluţia aceasta în urmă cu un an de zile, un an şi ceva, exact această soluţie. Sigur, în acest an, şi n-am să mă feresc să spun nişte domni bine intenţionaţi de la un organism numit CNSC au considerat necesar ca să dea diverse decizii care într-un final, după un an şi ceva,  au dus la acea soluţie pe care noi am dat-o în urmă cu un an. S-a pierdut un an de zile”, a afirmat Grindeanu.

El a subliniat că cei din cauza cărora s-a produs această întârziere nu pot fi traşi la răspundere.

“Eu nu mă feresc să spun, s-a pierdut un an de zile din vina unor domni care nu răspund şi care nici măcar nu sunt, să spunem, dacă ar fi magistraţi, domnule prim-ministru, şi ar fi peste orice, să spunem, influenţă sau orice modalitate de a fi traşi la răspundere, dar nu, vorbim de un consiliu în care nişte domni sau nişte doamne hotărăsc, pe miliarde de euro, să întârzie un an de zile, să dea după un an de zile aceeaşi decize pe care noi am dat-o în urmă cu un an, iar noi ne puteam afla astăzi, când vorbim, în situaţia în care ne aflam pe loturile 1 şi 2, undeva la 30 – 40% , adică execuţie în teren. Cine răspunde pentru acest an pierdut? Nu răspunde nimeni pentru că acest consiliu este dincolo de orice  formă de a fi traşi la răspundere”, a declarat Grindeanu.

2 COMENTARII

  1. […] Contractul de lucrări pentru lotul 3 din Tronsonul Ploieşti-Buzău al Autostrăzii Moldovei a fost semnat, miercuri, iar la eveniment au fost prezenţi premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ciolacu a afirmat că a fost deblocată infrastructura mare, iar Autostrada Moldovei este prinsă în PNRR, în timp ce Grindeanu a precizat că acest lot 3 are o perioadă de execuţie de 20 de luni, scrie observatorulbuzoian.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.