Românii au umor cât carul însă pe unii hazul îi poate costa scump. Este și cazul unui buzoian de 55 de ani, oprit astăzi de polițiști, în timp ce își conducea motocicleta fără luminile pornite. Când l-au testat cu aparatul Drager, oamenii legii au constatat că nu aceasta era singura problemă și cea mai delicată, ci aceea că omul era băut bine. A urmat un episod parcă desprins dintr-o comedie.
Odată ajuns la Spitalul Județean Buzău pentru a-i fi recoltate probe biologice, motociclistul le-a spus polițiștilor că de fapt, el nu conducea nici o motocicletă când a fost oprit ci  împingea o roabă. Cât despre faptul că ar fi consumat alcool – nici pomeneală, buzoianul spunându-le jurnaliștilor dar și oamenilor legii că a a băut doar ceai, chiar dacă alcoolemia cu care a fost înregistrat arăta contrariul.
„N-am traversat pe trecerea de pietoni, m-am abătut, așa un pic, și din curiozitate, să vedem dacă organele își fac datoria, dânșii au fost foarte prompți și asta e…(erați pe jos, pieton?) Nu, am avut o roabă, mergeam cu o roabă. (dar permis pentru roabă aveați?) Sigur, sigur. Nu se pune problema.”, a declarat astăzi Gheorghe Bratosin, motociclistul băut.
Omul a continuat spectacolul la Spitalul Județean unde a declarat că nu a băut nimic, doar ceva ceai….de struguri: ” „(ați băut ceva?) Păi, excluzând ceaiul de dimineață? Ok… mmm, să zicem. De obicei, fac ceai de struguri, un ceai de struguri și câteodată un ceai de prune mai merge. (deci ați băut un ceai de prune și ați mers cu roaba?)…:i-am mers cu roaba dar băieții foarte amabili, m-au condus…nu-i nici problemă.”
Pe de altă parte, polițiștii spun că motociclistul era băut bine în momentul în care a fost oprit în trafic.
„Buzoianul în vârstă de 55 de ani a circulat cu motocicletă pe DN2E85, în localitatea Poșta Câlnău, fiind sub influența băuturilor alcoolice, acesta fiind testat cu aparatul Drager care a indicat o valoare de 0,77 miligrame/litru alcool în aerul expirat.”  a declarat miercuri agentul principal Marian Toader de la IPJ Buzău.

Bărbatul plin de haz a rămas fără permis și riscă dosar penal, el fiind acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.