Un bărbat de 53 de ani din satul Tulburea, comuna Cozieni a ajuns, miercuri dimineață la spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla cu vitele la păscut în pădure.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU ”La U.P.U-SMURD a fost transportat un barbat, în vârsta de 53 de ani, din comuna Cozieni care a suferit un traumatism toraco-abdominal și multiple escoriatii, dupa ce a fost atacat de un urs. La acest moment, barbatul este stabil hemodinamic și respirator, în curs de investigatii”, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al SJU Buzău Adriana Bunilă.

Totul s-a întâmplat miercuri dimineață când în jurul orei 9.00 când ambulanța a fost solicitată de către un localnic prin apel la 112 și a găsit la fața locului un bărbat cu multiple răni de natură a-i pune viața în pericol.

Bărbatul a fost transportat de urgență la spital iar în zonă a fost emis mesaj RO-Alert privind prezența ursului. Ulterior, un echipaj al I.J.J. Buzău împreună cu viceprimarul localității și cu paznicul de vânătoare au început patrularea preventivă în zona în care a fost văzut animalul.

Într-o intervenție la PrimaNews, deputatul buzoian Gabriel Avrămescu a declarat că urșii ar trebui monitorizați prin GPS pentru a ști în ce zone se deplasează și a declarat că Guvernul ar trebui să identifice fonduri pentru montarea gardurilor electrice.

1 view

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.