Deputatul PNL de Buzău, Gabriel Avrămescu, atrage atenția, încă o dată, asupra necesității adoptării unor măsuri care să reducă atacul urșilor, fenomenul fiind unul îngrijorător la nivelul județului, cu aproape 100 de semnalări ale apariției animalelor, în ultimele 6 luni, în imediată apropiere a gospodăriilor sau chiar în gospodăriile oamenlor. “Este o situație de viață și de moarte pentru oamenii din 26 de sate și comune de la noi din județ, care trăiesc zi de zi cu spaima că oricând pot fi atacați”, susține Avrămescu.

Conform parlamentarului liberal, în ultima jumătate de an, la nivelul județului Buzău, au fost înregistrate aproape 100 de semnalări ale apariției urșilor aproape sau chiar în gospodăriile oamenilor, fiind vorba despre  pagube de peste 200.000 de lei și de uciderea a sute de animale domestice.

“Din fericire, nu au fost pierderi de vieți omenești. Încă. Dar trebuie să acționăm acum pentru a nu ajunge în această situație”, susține Avrămescu.

Situația prezenței urșilor în imediata apropiere a caselor și chiar în gospodăriile oamenilor a fost sesizată de parlamentarul liberal și ministrului Mediului, Mircea Fechet: “Am discutat despre măsurile pe care le poate lua statul în perioada următoare. Printre acestea, se numără instalarea de garduri electrice, monitorizarea prin GPS sau reglementarea mai clară a procedurii de intervenție.”

În același context, deputatul de Buzău face apel la implicarea populației care trebuie să sune la 112 atunci când semnalează prezența unui urs, pentru că numai în acest mod autoritățile centrale vor ajunge să cunoască cu adevărat amploarea fenomenului și riscurile care planează asupra oamenilor : “Este nevoie că fiecare dintre noi să se implice. Cum? Sunt două modalități rapide.

Un prim pas este de a trimite observații sau propuneri la ordinul care stabilește cota de intervenție și de prevenție a urșilor. Al doilea este să semnalăm de fiecare dată la apariția ursului. Este foarte important că aceste date să ajungă la minister și să arate realitatea din județul nostru.Trebuie să acționăm împreună acum pentru a proteja viața buzoienilor!”, atrage atentia parlamentarul liberal.

În ultima vreme, în județul Buzău, au fost semnalate numeroase atacuri ale urșilor, care au făcut prăpăd în gospodării, provocănd stricăciuni în bunurile oamenilor și ucigându-le animalele.

De multe ori, localnicii s-au plâns că le este frică să mai iasă pe drum, odată cu lăsarea serii, și chiar să-și lase copiii să plece dimineață la școala.

Autoritățile locale atrag atenția, totodată, că atacurile urșilor afecteaza inclusiv turismul local.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.