Un bebeluș de 5 luni a murit în week-end la Spitalul Județean Buzău, la scurt timp după ce a fost adus cu salvarea, de la Robeasca. Când a ajuns în grija medicilor, micuța avea febră 42, neobișnuit până și pentru medici, și o stare de sănătate alterată, la care se adaugă o greutate corporală foarte mică pentru vârsta ei.
În plină epidemie de gripă, medicii au făcut teste ca să exclude gripa și au încercat să o salveze pe fetiță, însă, din păcate, la scurt timp, ea a decedat. La o primă evaluare a medicilor, bebelușul avea insuficiență hepatica, renală și convulsii din cauza febrei foarte mari. Cauzele decesului urmează a fi stabilite în urma necropsiei.

„Este vorba de un sugar de 5 luni, distrofic venit sâmbătă la spital cu o stare generală foarte gravă cu convulsii și cu o temperatură rectală de 42 de grade Celsius  adusă de părinți. S-au luat toate masurile si s-au executat primele manevre de resuscitare, s-a luat legatura cu un spital din Capitală banuindu-se o intoxicație cu monoxid de carbon însă pina la urma copila a decedat. I s-au făcut toate testele și este exclusă prezența virusului gripal. Din primele date este vorba despre o pneumonie de condensare cu o pacienta netratată corespunzător timp de vreo 2-3 zile care s-a agravat și a ajuns la spital în stare foarte gravă”, a spus medicul Dana Marinescu directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Copila care a murit la spitalul din Buzău provine dintr-o familie sărmană si numeroasă din Robeasca.
Cei care pot ajuta familia greu încercată
Familia din Robească se află în evidențele Asociației ”Impreună pentru buzoieni ” care acum, a demarat o campanie de strângere de fonduri.
” Cine vrea să sprijine familia în demersurile care vor urma (coșciug, înmormîntare, pomeni), poate dona în conturile Asociației:
Cont în lei: RO87BTRLRONCRT0435773501
Cont în euro: RO37BTRLEURCRT435773501
Beneficiar: Asociația „Împreună pentru buzoieni”
Paypal: https://www.paypal.me/impreunaptbuzoieni18

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.