Începând cu acestă săptămână, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Neron Lupașcu” al județului Buzău au fost introduse în intervenție două noi ambulanțe SMURD – tip B2. Ambulanțele au fost achiziționate la sfârșitul anului 2018 prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Cele două ambulanțe au înlocuit cele mai vechi autospeciale de acest gen din dotarea I.S.U. Buzău care sunt dislocate la Detașamentul de Pompieri Buzău (an fabricație 2009), respectiv la Detașamentul de Pompieri Rm Sărat (an fabricație 2010).
Ambulanțele care abia au intrat în dotarea ISU Buzău sunt VW Transporter, tracțiune 4×4, au o putere de 204 CP si norma de poluare Euro 6.
Ambulanţa de urgență de tip B2 este destinată pentru intervenție în caz de urgenţe medicale, precum și în cazul producerii unor situații de urgență care necesită folosirea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.